Zacuscá
de fasole verde
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2 kg fasole
verde
-
2 kg ardei
kalifornia rosii
-
2 kg ceapá
-
4 kg rosii
bine coapte
-
¾ litru ulei
-
2 leg. frunze tzeliná
-
2 ling. sare, sau dupá gust
-
2 ling. zahár
-
15 gr. natriu-benzoat {conservant } sau,,,,
Modul de
preparare
-pentru
ínceput decojim rosiile aruncíndu-le ín
apá clocotindá píná se crapá pielea pe ele, íntre timp coacem ardeii la foc
deschis, píná se coc ardeii curátzám fasolea verde si o rupem sau o táiem ín
bucátele de circa 1,5-2 cm ,
o spálám bine si o lásám ín apá rece timp de 1 orá buná,
-cínd am
terminat de copt si curátat ardeii, íi táiem ín felii subtiri, curátzám ceapa o
tocám márunt si o punem la cálit ín ¾ litru ulei, ceapa o cálim bine píná ísi
ea culoarea maronie,, cínd ceapa e cálitá adáugám fasolea, frunzele de tzeliná
táiate dupá dorintzá si zahárul, presárám cu sare, apoi ínnábusim sub capac
píná fasolea ísi schimbá culoarea detot, mestecínd mereu,,
-cínd
fasolea se-a schimbat culoarea adáugám ardeiul copt si ínnábusim tot sub capac
píná fasolea este aproape fiartá, apoi adáugám rosiile decojite si táiate
cuburi dupá dorintá, si fierbem píná fasolea este fiartá complect si uleiul
vine deasupra cínd adáugám conservantul dupá indicatziile de pe plic, dupá care
másurám fasolea ín borcanele sterilizate, capsám bine cu capacul si dám
borcanele la dunst uscat ín páturi-perne, fiecare cum obisnuieste, píná se
ráceste complect, apoi le punem la cámará,,,, pentru mine este un deliciu.
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