Trigoane
cu caşcaval .
aluatul:
-
800 gr. fáiná 000
-
50 gr. drojdie proaspátá
-
1 ling.rasá sare
-
500 ml lapte
-
1 ou + 1 gálbenus
-
1 ling. zahár
-
150 ml ulei
crema:
-
2 gálbenuse de ou
-
200 gr.
unt
-
1 linguritá sare
pentru uns:
-
1 gálbenus
-
200 ml.
smíntíná
-
150 gr. cascaval
modul
de preparare:
pentru ínceput punem drojdia la dospit ín 100 ml lapte cáldut si 1 lingurá zahár,, íntre timp cernem
fáina , o dám la mixer sau o punem pe masa de lucru, adáugám sarea , oul , gálbenusul
si drojdia deacum crescutá, íncepem
frámíntatul adáugínd alternativ uleiul si laptele píná vom obtine o cocá
elasticá molcutá, care o frámíntám píná face básicute dupá care o dám la dospit
píná ísi dubleazá volumul, íntre timp pregátim crema si anume,,,,frecám spumá
untul cu gálbensurile si sarea, dupá care ímpártim aluatul decum dospit ín 2
párti , íntindem o parte de cca 3 mm grosime,
peste care aplicám jumátate din crema de unt , facem sul aluatul íl
ínvírtim ca si baigli, íl ungem cu gálbenus de ou bátut bine cu smíntína, si íl
presárám cu jumátate din cantitatea de cascaval rázálit, apoi táiem ruda ín
triunghiuri de cca 5-6 cm,,,, vezi ilustratia,,,asezám fiecare triunghi ín tava
unsá si tapetatá cu hírtie de copt, apoi dám la dospit íncá cca 10-15 minute ,
dupá care le coacem la cuptorul preíncálzit la 160 grade, timp de 20-25 minute,
, apoi procedám la fel si cu celaltá parte de aluat si coacem píná terminám compozitia de aluat,
SE POT SERVI CALDE SAU RECI,, ORICUM SUNT
DELICIOASE.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése