2017. július 9., vasárnap

Felii vanilie - ciocolată fără coacere.


Felii vanilie-ciocolată fără coacere.
                   blatul:
-         500 gr. biscutit simpli
-         100 gr. nucá mácinatá
-         50 gr. nucá cocos
-         2 ling. cacao olandezá
-         4 ling. zahár
-         300 ml lapte
-         100 gr unt sau margariná  rama
                   crema:
-         2 plicuri budincá vanilie,,,80 gr. 2 plicuri
-         6 ling. zahár
-         500 ml lapte
-         100 gr. unt sau margariná rama
                  glazura:
-         200 gr. ciocolatá menaj
-         5 ling. lapte
-         20 gr. unt sau margariná
-         2 ling.cacao
Modul de preparare:

                    sfárímám biscuitii, sau ín rupem ín máruntit, íi amestecám cu nuca si cocosul, punem la fiert laptele cu zahárul, cacaoa, si untul, cínd fierbe laptele turnám peste biscuiti si mestecám bine, dupá care nivelám compozitia íntr-o tavá de tort, dám la rácit íntre timp pregátim crema, din budincá, lapte si 3 linguri zahár fierbem un chelm mai vírtos care íl dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul rámas, apoi adáugám la cremá chelmul de budincá deacum rece si frecám o cremá frumoasá mátásoasá care o nivelám peste biscutitii din tavá deacum reci, apoi fierbem cicolata menaj cu laptele si untul pe baie de abur, dupá care dám o rácorim cca 5 minute apoi o nivelmá peste crema din tavá , si cernem peste ea 2 linguri d ecacao dupá care dám prájitura la frigider timp de 2 ore , apoi feliem si servim, este o prájiturá foarte delicioasá, ieftiná si rapidá.
                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése