Felii
vanilie-ciocolată fără coacere.
blatul:
-
500 gr. biscutit simpli
-
100 gr. nucá mácinatá
-
50 gr. nucá cocos
-
2 ling. cacao olandezá
-
4 ling. zahár
-
300 ml lapte
-
100 gr unt sau margariná rama
crema:
-
2 plicuri budincá vanilie,,,80 gr. 2 plicuri
-
6 ling. zahár
-
500 ml lapte
-
100 gr. unt sau margariná rama
glazura:
-
200 gr. ciocolatá menaj
-
5 ling. lapte
-
20 gr. unt sau margariná
-
2 ling.cacao
Modul
de preparare:
sfárímám biscuitii, sau ín rupem ín máruntit, íi amestecám cu nuca si
cocosul, punem la fiert laptele cu zahárul, cacaoa, si untul, cínd fierbe
laptele turnám peste biscuiti si mestecám bine, dupá care nivelám compozitia
íntr-o tavá de tort, dám la rácit íntre timp pregátim crema, din budincá, lapte
si 3 linguri zahár fierbem un chelm mai vírtos care íl dám la rácit complect, íntre
timp frecám untul spumá cu zahárul rámas, apoi adáugám la cremá chelmul de
budincá deacum rece si frecám o cremá frumoasá mátásoasá care o nivelám peste
biscutitii din tavá deacum reci, apoi fierbem cicolata menaj cu laptele si
untul pe baie de abur, dupá care dám o rácorim cca 5 minute apoi o nivelmá
peste crema din tavá , si cernem peste ea 2 linguri d ecacao dupá care dám
prájitura la frigider timp de 2 ore , apoi feliem si servim, este o prájiturá
foarte delicioasá, ieftiná si rapidá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése