2017. július 9., vasárnap

Pite cu vişine si budincă.



Pite cu vişine şi budincă.
                     aluatul:
-         450 gr. fáiná 000
-         1 lámíie
-         1 linguritá bicarbonat de sodiu alimentar
-         1 linguritá sare
-         150 gr. zahár
-         2 vanilii
-         150 gr. margariná rama
-         2 ouá
-         1-2 ling.smíntíná grasá dupá caz
                   umplutura:
-         800 ml suc de visine
-         8 ling. zahár
-         2 plicuri budincá vanilie 40 gr. / plic
-         1 linguritá pup scortisoará
-         1 kg. visine fárá símbure
-         200 gr. nucá mácinatá
modul de preparare:
                         -pentru ínceput fierbem un chelm vírtos  de budincá ín 800 ml suc de visine,  cu scprtisoara si zahárul, cínd chelmul sa fiert, dám deoparte , íncorporám visinele   si dám la rácit,,                                                             cernem fáina pe masa de lucru si o frecám íntre palme cu margarina, vanilia  si sarea, facem cuib ín mijloc unde stingem bicarbonatul cu zeama de la ½ lámíie, adáugám si coaja de lámíie, ouále si íncepem frámíntatul cínd adáugám si smíntína dupá caz, 1 sau 2 linguri depinde de textura aluatului, si frámíntám bine aluatul care íl ímpártim ín 2 párti , íntindme prima foaie si o asezám pe fundul távii bine unsá si tapetatá cu hírtie de copt, ímpungem bine cu furculita foaia care o  presárám cu nuc amácinatá si nivelám peste ea crema de visine , íntindem  a doua foaie cu care acoperim budinca de visine , care o ungem bine cu ou bátut cu zahár si putiná smíntíná dupá care ímpungem bien foaia cu furculita si dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade timp de 30 minute timp ín care íntoarcem tava odatá ín cuptor,dupá 30 minute facem proba decopt, dacá e envoie mai coacem cca 5-8 minute apoi scoatem si dám la rácit,  presárám cu zahár pudrá vanilinat , táiem cuburi si servim.

                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése