Madártej szelet
Hozzávalók:
§ 6 tojás fehérje
§ 6 evőkanál cukor
§ 6 evőkanál liszt
§ 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
§ 9 tojás sárgája
§ 6 evőkanál cukor
§ 4 tasak vaníliás cukor
§ 5 evőkanál kukoricakeményítő
§ 20 dkg vaj
§ 5 evőkanál porcukor 7 dl tej
A tetejére:
§ 3 tojás fehérje
§ 15 dkg porcukor
§ 5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojások fehérjéből a cukorral kemény
habot verünk, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd egy kiolajozott
tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 35 percen át sütjük, fogpiszkálóval
ellenőrizzük, hogy megsült. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját egy
edénybe tesszük és kikavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel,
majd felöntjük a tejjel és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd
lehűtjük. A vajat és a porcukrot krémesre kavarjuk és összedolgozzuk a hideg
krémmel. A tésztára halmozzuk a krémet és hűtőbe tesszük. A tojások fehérjét a
cukorral együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött felverjük, majd a krémre
halmozzuk, a csokoládéreszelékkel megszórjuk és szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése