2017. július 1., szombat

Langoş dospit la rece.

Langoş dospit la rece
-          1 kg fáiná 000
-          3 ouá
-          1 ling. sare
-          50 gr. drojdie proaspátá
-          100 ml lapte
-          1 ling. zahár
-          175 gr. kefir
-          baie de ulei pentru copt
Modul de preparare:

    -dizolvám zahárul si drojdia ín lapte si dám al dospit, íntre timp cernem fáina mestecatá  cu sarea  pe masa de lucuru,. facem cuib ín fáiná, punem ín cuib ouále bátute spumá si drojdia crescut bine, si íncepem frámíntatul adáugínd mereu kefirul píná la terminare dupá care continuám frámíntatul píná aluatul  face básici , trebuei sá obtinem un aluat molcut dar f f elastic, care dupá fráímtare íl punem íntr-un vas mare , pentru-cá va creste enorm,  ínvelim vasul cu  folie si íl dám la frigider píná altá zi dimneata, { deci este bine sá frámíntám seara } cínd le vom coace ín baie de ulei, íntindem aluatul pe masa de  lucru , íl táiem cu paharul sau cu o caná mai mare dupá preferintá,,, , prima parte a langosului o coacem acopeitá cu capacul , dupá ce am íntors coacem fárá capac,,,acest aluat stá mai multe zile , deci folosim din el cít avem nevoie si restul poate sá rámíná 2-3 zile , este tot atít de bun ca si ín prima zi, se serveste cu smíntíná si cascaval, cu ostropel de usturoi, cu varzá , presárat cu zahár , este delicios cu magiun de prune.,,,,POFTÁ BUNÁ.!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése