Pite cu
brânză specialitate.
aluatul:
-
500 gr. fáiná 000
-
250 gr. unt
-
250 gr. zahár pudrá
-
2 gálbenuse de ou
-
2 ling. smíntíná grasá
-
1 praf de copt
umplutura
-
1 kg. brínzá de vacá
-
3 ouá
-
150 gr. zahár
-
1-2 ling. smíntíná grasá
-
300 ml lpate
-
1 lámíie
-
1 ling.aromá vanilie
-
1 plic pudincá vanilie
-
1 ling. amidon alimentar
-
2 ling. rase gris
-
1 linguritá sare
modul
de preparare:
umplutura: separám albusurile de gálbenuse si frecám gálbenusele spumá
cu 100 gr. zahár, aroma de vanilie , apoi adáugám laptele si dizolvám ín compozitie amidonul si budinca
de vanilie, dupá care fierbem un chelm mai omogen, care íl dám la rácit, íntre
timp dám brínza la mixer cu coaja de la lámíie si grisul la care adáugám smíntína si cu cíte o lingurá chelmul de
vanilie deacum rece, dám deoparte si frámíntám aluatul din íngredientele arátate mai sus , care aluat ín ímpártim ín 2
párti, íntindem o parte de aluat si asezám pe fundul de la tava bine unsá si
tapetatá cu hírtie de copt, dupá care
batem spumá tare cele 3 albusuri cu 50 gr. zahár si zeama de la lámíie, care le
íncorporám usurel cu spatula ín umplutura
de brínzá dupá care nivelám umplutura peste foaia din tavá presáratá cu
1-2 linguri de griz, apoi íntindem aluatul rámas cu care acoperim umplutura de
brínzá, ungem bine cu 1 ou bátut cu zahár si putiná smíntíná , ímpungem binisor
cu furculita foaia de sus si dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de
30-35 minute dupá care facem proba decopt,,, dacá e nevoei mai coacem cca 5-8
minute, apoi dám prájitura la rácit dupá care feliem dupá gust si preferintá
presáratá cu zahár pudrá vanilinat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése