2016. november 19., szombat

Strudel ruflle.


Ştrudel ruffle.
                  aluatul:
-         600 gr. fáiná grizatá
-         1 linguritá sare
-         5 gr. drojdie proaspátá
-         50 gr. zahár praf
-         400 ml lapte
-         50 ml ulei
-         3 gálbenuse de ou
               umplutura:
-         150 gr. nucá mácinatá
-         150 gr. mac mácinat
-         150 gr. margariná topitá
modul de preparare:

                                  -100 ml lapte cu 1 lingurá de zahár íncálzim , dizolvám dreojdia si o dám la dospit, íntre timp amestecám fáina cu sarea, zahárul pudrá  si uleiul, adáugám si gálbenusele d eou si drojdia deacum crescutá, si frámíntám un alaut molcut elastic píná face básici, la robot sau masina de píine 30 minute de frámíntat, dupá care ímpártim aluautl ín 6 párti  egale, íntindem fiecare bilutá ín formá de dreptunghi, ungem fiecare dreptunghi cu margariná topitá, rulám  fiecare dreptunghi ín formá de ruladá, dupá care íntindem earási fiecare dreptunghi ín formá de dreptunghi, mai ungem earási cu margariná topitá si umplem fiecare dreptunghi , 3 cu nucá si 3 cu mac, apoi rulám ín formá de ruladá fiecare dreptunghi dupá care ímpletim cíte 2 rulade , sau rámíne  fiecare ruladá neímpletitá cum am fácut si eu , le-am pus asa solo, am fácut 6 sucituri mai mici dar ff frumoase , le punem ín tava cáptusitá cu hírtie de copt, apoi le ungem cu gálbenus de ou pe fiecare ín tavá, si le dám la dospit 40 minute la loc cald, íntre timp mai ungem ruladele cu ou, dupá care le dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade timp de  20 minute cínd íntoarcem tava ín cuptor, luám focul la 160-150  grade si mai coacem cca 15 minute, scoatem de la cuptor facem proba de coacere apoi   scoatem din tavá pe grátar si dám la rácit complect, dupá care  presárám  cu zahár pudrá vanilat din belsug, feliem si servim.

1 megjegyzés: