Pişcot
cu ciocolatá şi nucă cocos.
blatul :
-
3 ouá
-
250 gr. zahár tos
-
10 gr. vanilie
-
200 gr. smíntíná grasá
-
80 gr. unt
-
250 gr. fáiná 000
-
1 lámíie
-
1 linguritá mocca bicarbonat
-
1 linguritá sare
crema:
-
6 ling. apá
-
5 ling. zahár tos
-
125 gr. unt
-
50 gr. ciocolatá menaj
-
1 ling. cacao olandezá
-
100 gr. nucá cocos
-
pentru presárat 20 gr. nucá cocos
modul
de preparare:
blatul: -separám albusuriel de
gálbenuse, fracám gálbenusul spumá cu zahárul , coaja de la 1 lámíie si
vanilia, apoi bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie dupá care adáugám
smíntína si untul moale, fáina si
omogenizám bine, apoi batem spumá tare albusurile cu 1 lingurá zahár pudrá si
zeama de la ½ lámíie, si usurel cu spatula íncorporám ín aluat spuma de
albusuri, apoi nivelám compozitia ín tava bine unsá si tapetatá cu hírtie de
copt, tavá de márimea 28×19 cm, dupá care dám tava la cuptorul preíncálzit la
170 grade, timp de 25 minute, dupá care íntoarcem tava ín cuptor, si mai coacem
timp de 10 minute dupá care facem proba de coacere, scobitoarea, scoatem din
cuptor , presárám o placá sau tavá mare de prájituri cu nucá de cocos si
rásturnám blatul din tavá peste nuca de cocos, lásám ca blatul sá se ráceascá
cu hírtia de copt pe fund, adicá deacum deasupra , íntre timp pregátim crema si
anume,,,
crema: -punem
íntr-un vas termorezistent 6 ling. apá, 5 ling. zahár, 125 gr. unt, 50 gr.
ciocolatá menaj, 1 ling. cacao olandezá, apoi fierbem totul pe baie de abur,
cínd totul sa ínfierbíntat bine, dám deoparte, si íncorporám ín cremá nuca de cocos, omogenizám bine, dám
la rácit mestecínd merteu, cínd crema sa rácit, scaotem hírtia de copt de pe
blat si aplicám crema peste blat, dupá care o presárám cu nucá de cocos dupá
preferintá, apoi dám la rece timp de 1-1,5 orá, dupá care felime dupá
preferintá si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése