Felii
lapte de pasăre.
aluatul:
-
6 albusuri de ou
-
6 ling. zahár
-
6 ling. fáiná
-
1 lámíie
-
1 linguritá mocca bicarbonat de sodiu
crema:
-
6 gálbenuse de ou
-
200 gr. zahár
-
5 ling. fáiná
-
600 ml lapte
-
200 gr. margariná sau unt
-
400 ml friscá pentru spumá
-
3 buc. fixator spumá
-
150 gr. drageuri de ciocolatá ornament
modul
de preparare:
aluatul: -batem
spumá tare 6 albusuri de ou cu 6 linguri de zahár si zeama de la ½ lámíie
adáugíndu-le alternativ, dupá care adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½
lámíie, dupá care usurel bátínd mereu adáugám 6 linguri de fáiná presárínd cíte
o lingurá de fáiná , mestecínd cu spatula usurel píná la íncorporare complectá
dupá care presárám cealatá lingurá píná la íncorporarea celor 6 linguri de
fáiná si coaja de la lámíie, dupá care ungem bine tava de copt , tapetám cu
hírtie de copt si nivelám alautul ín tavá, dupá care dám la cuptorul
preíncálzit la 180 grade, timp de 25 minute, dupá care facem proba de coacere,
dacá nu e copatá mai coacem cca 5-8 minute, scoatem , dám la rácire complectá
timp ín care pregátim crema si anume,,,
crema:
-frecám spumá 6 gálbenuse de ou cu 2 linguri zahár, ín care adáugám alternativ
laptele si fáina , apoi dám la foc si fierbem un chelm vírtos, care íl dám la
rácit complect, íntre timp frecám spumá
margarina cu 4 linguri zahár dupá care íncorporám si chelmul deacum
rece, si frecám píná obtinem o cremá frumoasá mátásoasá, dupá care íncepem
ansamblarea prájiturii,,,
-asezám blatul de prájiturá pe tava de
prájituri peste care aplicám crema obtinutá, dupá care batem spumá tarte frisca
cu fixatorul de spumá , eventual 3
linguri de zahár pudrá dacán u este destul de dulce, dupá care o nivelám peste
cremá, si o presárám cu drageuriel de ciocolatá ornament, sau o ornám cu
piaptánul pentru tort dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei, o dám la
rece pentru 1,5 ore pentru ca gusturile
sá se pátrundá, dupá care táiem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése