2016. november 27., vasárnap

Placinta cu caise.


Plăcintă cu caise.
                aluatul:
-         300 gr. fáiná extra
-         50 gr. unturá de porc
-         100 gr. zahár pudrá
-         1 gálbenus de ou
-         1 praf de copt
-         1 linguritá sare
-         1 coajá de lámíie
-         100 ml smíntíná
-         1 borcan gem caise
-         350 gr. caise congelate sau 1 borcan compot caise 750 ml
-         250 gr. nucá mácinatá sau pesmet
modul de preparare:

                          -cernem fáina pe masa de lucru, o amestecám cu sarea , zahárul  , praful de copt si coaja de la lámíie, apoi  o frecám íntre palme cu untura , adáugám  gálbenusul de ou  si íncepem frámíntatul adáugínd cíte putiná smíntíná píná vom obtine un aluat molcut elastic, care íl ímpártim ín douá , cu o parte cáptusim o tavá de copt bine unsá cu ulei si tapetatá cu hírtie de copt, dupá care aplicám peste foaie gemul de caise peste care ímpártim caisele congelate sau din compot care mai íntíi le rástogolim prin nucá mácinatá sau pesmet , apoi íntindem a doua parte de aluat cu care acoperim  caisele , ungem bine foaia de sus cu albusul bátut cu zahár si putiná smíntzíná, apoi ímpungem cu furculita foaia de sus, dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade timp de 25 – 30 minute, api dám prájitura la rácit complect, o presárám cu zahár pudrá vanilinat din belsug , feliem si servim, simplá, usoará, rapidá dar delicioasá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése