2016. november 25., péntek

Piscot cu crema castane.


Pişcot cu cremă castane.
                  blatul:
-         3 ouá
-         200 gr. zahár tos
-         100 gr. fáiná 000
-         10 gr. praf de copt
-         1 linguritá rasá sare
-         3 ling. apá
                umplutura:
-         250 pireu castane dulce
-         1 linguritá mocca aromá rum
-         2 ling. zahár
-         5 ling. drageuri ciocolatá
-         6 plátcute gelatiná
-         5 ling. apá
-         400 ml friscá pentru spumá
-         2 ling. zahár praf
                glazura:
-         150 gr. ciocolatá menaj
-         100 ml lapte
-         100 ml ulei
modul de preparare:
                            blatul: -separám gálbenusele de albuse, fracám spumá gálbenusele cu zahárul , praful de copt, sarea, dupá ce este spumá adáugám si apa, apoi fáina, batem spumá tare albusul cu 1 ling. zahár pudrá, dupá care cu spatula usurel íncorporám ín alautul de gálbenuse dupá care íl nivelám ín tava bine unsá si tapetaát cu hírtie de copt,  de márimea 38×26 cm, dám tava la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 12-15 minute dupá care facem proba de coacere , dacá mai este nevoie mai coacem cíteva minute, scoatem tava din cuptor , rásturnám piscotul pe o hírtie de copt, scoatem hítia de copt de pe fundul blatului care acum este sus,  si rásucim blatul ín formá de ruladá cu noua hírtia de copt, íl dám la rácire complect, timp ím care pregátim crema, si anume:
                 crema: -batem spumá tare frisca cu zahárul praf, o dám la frigider apoi pisám pireul de castane cu zahárul tos si aroma de rum, fierbem cele 5 linguri de apá ín care dizolvám gelatina care o amestecám cu pireul de castane si drageurile de ciocolatá , apoi íncorporám usurel si frisca ín pieul de castane, desfacem cu grijá rulada adicá blatul, si aplicám peste ea crema de castane, apoi rulám ínapoi bine stríns rulada,

                 glazura:  -fierbem pe baie de abur ciocolata menaj cu laptele si uleiul, cínd ciocolata este bine fluidá, asezám rulada de castne pe un grátar si o ínvelim cu ciocolata fluidá, dupá care o dám la rece píná la solidificarea ciocolatei , apoi cu un cutit trecut prin apá fierbinte feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése