2015. október 14., szerda

Spumos cu cacao.



Spumos cu cacao.
     
      blat cacao: 
            - 6 ouá , 6 ling. zahár pudrá, 6 ling. fáiná, 2 ling. cacao, 6      ling. apá, 1 praf de copt, 1 lámíie 

      albusul: 
            - 6 albusuri,16 ling. zahár praf, zeama de la 1 lámíie 
 crema: 
            - 6 gálbenusuri, 200 gr. zahár, 50 ml lapte, 250 gr. unt, 3 praf vanilie, 150 gr. ciocolatá menaj, 

 
modul de preparare

        blat  cacao:  -se separá albusurile de gálbenusuri, albusurile se bat spumá tare, cu 3 linguri zahár pudrá si zeama de la 1 lámíie, dupá care se adaugá galbenusurile unul cíte unul píná la íncorporare complectá, apoi apa,lingurá cu lingurá, se amestecá fáina cu cacaoa si praful de copt, care se íncorporeazá ín compozitzia de ouá spumá,  mestecínd usurel cu spatula prin rásturnare adicá de sus ín jos, se unge bine tava de copt si se tapeteazá cu hírtie de copt, se niveleazá blatul ín tavá si se dá la copt la 180 grade timp de 15 minute, dupá care se scoate, se niveleazá peste cocá alubusurile bátute spumá tare,,,,
    albusul: 
             -albusurile se bat spumá tare, adáugínd treptat cele 16 linguri de zahár pudrá si zeama de la 1 lámíie, dupá cele 15 minute de coacere se scoate blatul din cuptor, se niveleazá spuma de albusuri peste blat, se dá din nou la cuptor píná se rumeneste frumos albusul deasupra, aproximativ íncá 15 minute de coacere, se scoate din cuptor, se dá la rácit, íntre timp se pregáteste crema,,,
      crema:  -gálbenusurile se freacá spumá cu 100 gr. zahár si cele 3 vanilii, apoi se adaugá ín jet subtzire laptele si se freacá maideparte pe baie de aburi píná crema se íngroasá binisor, apoi se dá la rácit , íntre timp untul se freacá spumá cu 100 gr. zahár pudrá, dupá care se amestecá cu crema de gálbenusuri deacum rácitá, care se aplicá peste albusul de ouá peste prájiturá, apoi se presará cu cicolata menaj rázálitá, se dá la rece pentru cíteva ore, pentru ca aromele sá se pátrundá, apoi se feliazá dupá plac si preferintzá.