2014. február 27., csütörtök

Chifteluţe din broccoli cu cartofi şi salată.


   
                                                  

          
Chifteluţe din broccoli cu cartofi şi salată.
 ingrediente penru chiftelute
    -  150 gr broccoli
    -  100 gr cascaval afumat rázálit
-         4 feliute baghetá
-         4 cátei  usturoi
-         2 ouá
-         100 gr pesmet alb
-         vegeta dupá gust
-         piper dupá gust
-         1 vírf cutit nucsoará
-         1 legáturá frunze pátrunjel
-         sare dupá gust
-         1 dl lapte
-         2 dl ulei
 Ingrediente pentru cartofi
     -  600 gr cartofi care nu se sfarmá
-         2 dl ulei
-         2 dl smíntíná grasá
-         vegeta dupá gust
-         piper dupá gust
-         4 cátei de usturoi
-         1,5 dl concentrat supá de pasáre

Modul de preparare
           Rozetele de broccoli le fierbem ín apá cu 1 lingurá de vegeta si putin piper, le strecurám si le pisám cu o furculitá , apoi le lásám la rácit,
Feliile de baghete le ínmuiem ín 1 dl de lapte , le stoarcem bine  si le  adáugám la broccoli , punem si  ouále , cascavalul rázálit , condimentele, omogenizám bine,  si adáugám atíta pesmet píná obtinem o pastá omogená ca si de chiftele de carne, formám bilute , le rostogolim  prin pesmet si le rumenim ín ulei nu prea fierbinte , ca nu cumva mijlocul sá rámíná crud.
Íntre timp curátám cartofii , íi táiem ín rondele mai grosutze apoi dám la fiert ín apá cu sare circa 10 minute, deci cartofii se fierb asa pe jumátate, íi strecorám , si íntr-un vas de yena , adicá termorezistent, sau tavá dacá nu avem yena,,punem 2 dl de ulei, dám cartofii prin ulei , si condimentám cu vegeta, piper dupá gust, apoi dám la cuptor pentru  circa  15 - 20 minute, asa sá- se rumeneascá putintel, scoatem cartofii , íntrun alt vas ín care íi putem tine calzi, iar ín uleiul rámas de la cartofi punem 4 cátei de usturoi pisati bine , 2 dl smíntíná grasá, 1,5 dl concentrat supá de pasáre,  le batem bine  cu telul , apoi le dám la cuptor pentru 2 – 3 minute, adicá sá dea cíteva clocote,,pentru a obtine sosul de care avem nevoie  la servit .
Servim cartofii cu sosul de smíntíná , chiftelute de broccoli, presárám cu cascaval rázálit ,  punem la masá si ardei iuti pentru cine doreste .

Este un meniu vegetarian  gustos , sau o ciná sátioasá  pentru orisicine.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése