Felii caramel.
Ingrediente pentru cocá
-
200 gr zahár pudrá
-
150 gr fáiná de buná
calitate
-
1 dl ulei
-
4 ouá
-
1 vírf cutit bicarbonat
-
1 lámíie + coaja
-
1 dl lapte
Pentru cremá
-
2 plicuri budincá caramel
-
3 dl lapte
-
150 gr zahár praf
-
3 linguri zahár tos
-
200 gr unt sau margariná
rama
-
4 dl friscá
pentru bátut spumá
Pentru caramel
-
2 linguri budingá caramel
-
3 linguri zahár
-
2 linguri ulei
-
1,5 dl apá
Mod de preparare
Separám ouále, , adicá gálbenusuriel
de albusuri,, gálbenusuriel le frecám spumá cu 100 gr, de zahár pudrá, adáugám
bicarbonatul stins cu zeama de la 1 lámíie, si coaja de lámíie,, adáugám ín fir
subtire uleiul frecínd mereu píná la
íncorporare integralá, apoi adáugám laptele si fáina, batem albusurile spumá
vírtoasá cu 100 gr zahár pudrá , le adáugám la compozitia de ouá
, usurel, cu grijá ca sá nu se taie spuma
, apoi íntr-o tavá de copt unsá si cáptusitá
cu hírtie de copt, turnám compozitia de
piscot si o dám la cuptor pentru
circa 15 minute, , dupá care o íntoarcem si mai lsásám
cíteva minute, apoi facem proba scobitorii, o scoatem si o punem
la rácit,
-
íntre timp punem 2 dl de lapte la foc, cu 3
linguri zahát tos , budinca o amestecám cu 1 dl de lapte rece si ín jet subtire turnám peste laptele ín clocot, continuínd fierberea píná ce vom obtine o cremá bine omogenizatá , o dám la rácit, mestecínd din cínd ín cínd ca sá nu
prindá coajá,, íntre timp 200 gr unt { margariná } frecám spumá cu 150 gr zahár
pudrá si adáugám budinga rácitá, cíte o lingurá , mereu píná la íncorporarea compozitie, frecínd mereu, pentru a obtine o
pastá finá mátásoasá omogená.
-
ansamblarea.
- asezám coca piscot pe plansetá, si ungem peste ea crema obtinutá , uniformizám
pe toatá suprafata piscotului, apoi batem frisca spumá ff omogená, fixám frisca si
o netezim uniform peste cremá,, dacá frisca nu e destul de dulce adáugám 3
linguri zahár pudrá la batere,,, apoi, 1,5 dl apá, 3 linguri de zahár, 2 linguri de
ulei, si 2 linguri de budincá caramel le fierbem ínpreuná píná obtinem un sirop
mai vírtos , lásám sá se rácoreacá putin si cínd acest sirop este cáldut ín jet
subtire scurgem peste friscá, iar cu
vírful unei furculite ducem siropul ín vírtej ín friscá , pentru ca suprafata prájiturii sá
ea formá de marmorá, dupá cum se vede si ín imagine de mai sus,, o dám la rácoare, circa 1 orá , dupá care feliem si
servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése