Piept de porc la cuptor
Ingrediente:
- 800
g piept de porc cu sorici
- condiment grill pentru carne
de porc dupá gust
- 3 linguri ulei másline
- 100 gr slániná bacon
- 1 morcov
- 1 pástírnac
- 1 ceapá rosie
- 2 ardei kapia sau gogosari
- 2,,,3 rosii
- 3-4 cátei de usturoi
- vegeta dupá gust
- 1 linguritá mocca ienibahar bine pisat
- sare - piper
dupá gust.
Mod de preparare:
Amestecam uleiul de
masline, ienibaharul , condimentul pentru fripturá de porc si frecám bine bucata
de porc cu acest amestec, avínd grijá sá intre si-n crestáturile
de sorici. O introducem íntr-o pungá de plastic , sau íntr-o cutie de
plastic cu capac care se ínchide ermetic , o ínchidem si o dám la frigider pentru 1 orá.
ínainte de fi dat la cuptor, íncingem putin ulei
íntr-o tigaie pe foc mare si rumenim íntreaga bucatá de carne cíte 2-3 minute pe
fiecare parte, pína se formeazá o crustá pe toate pártile.
Aceastá crustá este secretul unei fripturi reusite, pentru cá la cuptor se va ínnábusi ín crusta
Aceastá crustá este secretul unei fripturi reusite, pentru cá la cuptor se va ínnábusi ín crusta
sa proprie, iar carnea va rámíne pliná de
suc si fragedá.
curátám legumele apoi le feliem. Le aseazám íntr-un vas de ceramicá sau de lut, le condimentám cu vegeta si piper dupá gust si asezám deasupra bucata de piept de porc. Adaugám putiná apá si ulei, se acoperá vasul cu o folie de aluminiu alimentará si se dá la cuptor pentru circa 40 minute la220 °C . Dupá cca 25…30 de minute se coboará temperatura la 180 °C , se scoate folia, se
adaugá dupa caz , putin ulei , se mai pot adáuga legume dupá prefeintá
, si mai lásám la cuptor sá se
rumeneascá , cínd carnea este gata se scoate, se acoperá si
se lasá la odihna 10 minute.
curátám legumele apoi le feliem. Le aseazám íntr-un vas de ceramicá sau de lut, le condimentám cu vegeta si piper dupá gust si asezám deasupra bucata de piept de porc. Adaugám putiná apá si ulei, se acoperá vasul cu o folie de aluminiu alimentará si se dá la cuptor pentru circa 40 minute la
Se scoate pe un
grátar, si din legume preparám un sos pentru garniturá . Sosul se
poate servi peste o garniturá din orez ínnábusit. E foarte gustoasá si ca
fripturá rece ímpreuná cu legumele care a fost gátitá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése