Margarete aperitiv.
aluatul:
-
600 gr. fáiná
-
3 ouá
-
1 linguritzá sare
-
100 ml lapte
-
1 ling.smíntíná
-
30 gr. drojdie
-
1 ling. zahár
-
50 ml ulei
-
1 ou pentru uns
umplutura:
-
300 gr. suncá sau ceafá
-
1 ceapá
-
1 ardei kalifornia rosu
-
1 linguritá pastá ardei kapia
-
1 linguirtá rasá piper mácinat
-
1 ling.vegeta
-
3 ling. ulei
-
5 ling. sos pizza
modul
de preaprare
-pregátim o maia din drojdie, 3 linguri lapte, 2 linguri fáiná, 1
lingurá zahár, cínd maiaua a crescut índeajuns adáugám ouále, sarea si íncepem
frámíntatul adáugáínd alternativ laptele,
uleiul si smíntína, frámíntínd píná aluatul se dezlipeste de pe vas si míná si
face básicute , apoi íl dám la dospint íntr-un loc cáldut ferit de curentii de aer,
íntre timp pregátim umplutura si anume: cálim ceapa tocatá márunt ín 3 linguri
ulei, adáugám ardeiul capia táiat ín cubulete mici, pasta de ardei si ínnábusim
purtin, adáugám sunca tocatá márunt,si ínnábusim píná compozitia íncepe sá se
prájeascá, apoi dám deoparte la rácit, acum trecem la pregátirea margaretei,
margareta:- ímpártim alautul ín 4 párti
egale, facem 4 mingi de aluat bine dospit, apoi ungem o tavá rotundá, sau
platformá pentru copt, o tapetám cu hírtie de copt, apoi íntindem o bilutá de
aluat ín formá de cerc si o asezám pe hírtia de copt, o umgem cu sos pizza,
apoi aplicám peste sos jumátate din umpluturá, íntindem a doua bilutá cu care
acoperim umplutura, si apásám putin marginile alautului sá se lipeascá, apoi
luám un pahar cu gura largá, íl ínfáinám si íl asezám ín centreul-mijlocul
cercului, dupá care íncepem sá táiem scorzi
a cíte 4-5 cm látime de la pahar ínspre marginea margaretei, apoi
rásurim fiecare scoardá odatá sau de douá ori, apoi ungem margareta cu ou bátut
cu zahár si smíntíná, si procedám al fel si cu cellelate 2 bilute rámase, dupá
ungere imediat presárám margareta cu seminte de susuan, si ami dám al odihná
10.15 minut4e, apoi mai ungem odatá si dám al cuptorul preíncálzit la 180 grade
timp de 30-35 minute, timp ín care se va rumeni frumos, sunt foarte gustoase.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése