Brioşe.
-
500 gr. fáiná
-
3 gálbenuse de ou
-
220 ml lapte
-
25 gr. drojdie proaspátá
-
50 gr. unt
-
100 gr. zahár
-
1 linguritá sare
-
50 gr. zahár pentru presárat
-
100 ml lapte pentru uns
-
1 lingurá scortisoará pentru presárat
Modul
de preparare
-punem fáina ín vasul pentru frámíntat, facem cuib ín fáiná, punem
drojdia la crescut cu putin lapte si zahár,
dupá ce a crescut íncepem frámíntatul , adáugám gábenusele , zahárul ,
untul topit, dar nu fiert, adáugám
laptele íntre timp frámíntám píná alautul face básicute, apoi dám la dospit
píná aluatul ísi dubleazá volumul, apoi ímpártim alautul ín 10 párti cam egale,
si facem din fiecare parte cíte o scoardá lungá, ungem tava de copt, fiecare
scoardá o íncolácim ín formá de cuib de pasáre, punem fiecare cuib ín tavá,
punem earási la dospit píná ísi dubleazá volumul, apoi ungem fiecare brios cu
lapte cáldut si presárám cu zahár tos amestecat cu scortisoará, dupá care lásám
íncá 10 minute la odihná si dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade píná se
rumenesc frumos, cca 20 minute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése