Cremvuşti
în aluat
·
- 20
gr. drojdie proaspata
·
- 150
ml lapte
·
- 500 gr.
faina
·
- 50 ml
ulei
·
-
1 lingurita sare
·
-
1 lingurita zahar
·
-
500 g crenvusti
·
- 3 oua
·
- 100 grame cascaval razalit
·
Mod preparare
-se amesteca drojdia proaspata cu zaharul si putin lapte, se presara cu
putina faina, se pune la dospit, intrun vailing se amesteca 500 gr.faina, ulei,
sare, ouale si laptele ramas, se adauga drojdia crescuta si se framanta energic
pana ce se obtine o compozitie omogena care se poate intinde, -pentru cine are
robot de framantat este mai usor-, se acopera vasul cu un prosop de bucatarie
si se aseaza la dospit, intr-un loc caldut, pentru aproximativ 45 de minute, se
intinde aluatul in forma dreptunghiulara, de aproximativ 30x50 cm si se taie in
fasii de 3 cm. Bucatelele de crenvursti se taie in jumatati si se ruleaza in
aluat in asa fel incat acesta sa se suprapuna pe 1/3 din suprafata, se aseaza in
tava pe hartie de copt, se ung cu 1 ou batut cu 1 lingura zahar si 1 lingurita
smantana, se presara cu cascaval razalit, se preincalzeste cuptorul la 180 de
grade si se da tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sunt grozavi cu ketchup
si mustar.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése