2016. január 2., szombat

Cremvuşti în aluat.


Cremvuşti în aluat
·                     -   20 gr. drojdie proaspata
·                     -  150 ml lapte
·                     -  500 gr. faina
·                     -  50 ml ulei
·                     -  1 lingurita sare
·                     -  1 lingurita zahar
·                     -  500 g crenvusti
·                     -  3 oua
·                     -  100 grame cascaval razalit
·               
Mod preparare

                  -se amesteca drojdia proaspata cu zaharul si putin lapte, se presara cu putina faina, se pune la dospit, intrun vailing se amesteca 500 gr.faina, ulei, sare, ouale si laptele ramas, se adauga drojdia crescuta si se framanta energic pana ce se obtine o compozitie omogena care se poate intinde, -pentru cine are robot de framantat este mai usor-, se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se aseaza la dospit, intr-un loc caldut, pentru aproximativ 45 de minute, se intinde aluatul in forma dreptunghiulara, de aproximativ 30x50 cm si se taie in fasii de 3 cm. Bucatelele de crenvursti se taie in jumatati si se ruleaza in aluat in asa fel incat acesta sa se suprapuna pe 1/3 din suprafata, se aseaza in tava pe hartie de copt, se ung cu 1 ou batut cu 1 lingura zahar si 1 lingurita smantana, se presara cu cascaval razalit, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se da tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sunt grozavi cu ketchup si mustar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése