Peşte cod cu zarzavaturi.
ingrediente / 4 porţii.
-
550 gr. peste cod sau somon
-
50 gr unt
-
1 buc. praz cca 30 cm
-
2 buc. morcov márime medie
-
cíteva tulpine ţelină englezească
-
100 ml must din struguri albi
-
400 ml concentrat supá pui
-
1 ling. busuioc verde tocat
-
1 linguritá rasá piper mácinat
-
1 ling. vegeta
sosul:
-
30 gr. unt
-
zeama de la ½ lámíie
-
1 linguritá vegeta
-
100 ml supá pui
-
2 lingurite busuioc verde
tocat
modul
de preparare:
-curátám prazul si íl tocám , curátám morcovii si íi táiem felii lungi
subtiri cu cutitul de curátat zarzavaturi, tulpinile de ţelină le feliem, topim
untul si cálim putin zarzavaturile ín untul ínfierbíntat, cca 2 minute, stingem cu supa de pui concentratá, si mustul, dám la fiert cca 15 minute timp ín
care lásám sá scadá cam la un deget ínáltime, táiem pestele ín 4 párti egale ,
le asezám pe zarzavat, le presárám cu vegeta, piper si putiná sare, acoperim
vasul cu capacul si ínnábusim cca. 8-10 minute,
presárám cu busuiocul tocat, dám 2-3 clocote si pestele este gata de
servit cu sos de busuioc,,
sosul: -íncálzim untul , adicá íl topim, íl stingem cu zeama de la ½
lámíie si 100 ml supá concentrat, vegeta, piper, presárám cu busuiocul verde
tocat , dám cíteva clocote píná scade putin, api servim sosul cu pestele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése