2016. október 25., kedd

Cornulete cu brinza dulce.


Cornuleţe cu brânză dulce.
            aluatul:
-          600 gr. fáiná de buná calitate
-          100 gr. unt sau margariná rama
-          40 gr. drojdie proaspátá
-          100 ml lapte
-          150 gr. zahár
-          1 ou
-          1 linguritá sare
             umplutura:
-          300 gr. brínzá de vaci
-          200 gr. zahár
-          50 gr. griz
-          100 gr. stafide
-          50 ml smíntíná
-          1 lámíie
-          1 ou pentru uns
modul de preparare:

                       -dizolvám drojdia ín lapte cáldut cu 1 ling.zahár, o punem la crescut, cernem fáina pe masa de lucru, frecám íntre palme  fáina cu untul, adáugám oul, sarea, drojdia crescutá, frámíntám bine, dacá este nevoie adáugám 1-2 linguri smíntíná,  si dám la rece píná pregátim umplutura, strivim bine brínza de vaci cu furculita, zahárul, grizul, coaja de la lámíie, stafidele,  smíntína, apoi, ímpártim aluatul ín 2 si  íntindem  ín formá de cerc , íl táiem ín 8 triunghiuri din mijlocul cercului spre margine ín párti egale, ímpártim si umplutura ín 2 apoi ín partea dinafará  a fiecárui triunghi ímpártim ín párti egale brínza, si rulám aluatul dinafará ínspre mijloc, dupá care asezám fiecare cornulet ín tava cáptusitá cu hírtie de copt, apoi procedám la fel si cu a doua parte al aluatului, apoi batem 1 ou cu putin zahár , ungem fiecare cornulet , punme al odihná 10 minute dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade pentru 15-20 minute, timp ín care se vor rumeni frumos, apoi dupá scoatere le presárám cu zahár pudrá vanilinat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése