Cornuleţe
cu brânză dulce.
aluatul:
-
600 gr. fáiná de buná calitate
-
100 gr. unt sau margariná rama
-
40 gr. drojdie proaspátá
-
100 ml lapte
-
150 gr. zahár
-
1 ou
-
1 linguritá sare
umplutura:
-
300 gr. brínzá de vaci
-
200 gr. zahár
-
50 gr. griz
-
100 gr. stafide
-
50 ml smíntíná
-
1 lámíie
-
1 ou pentru uns
modul
de preparare:
-dizolvám drojdia ín lapte
cáldut cu 1 ling.zahár, o punem la crescut, cernem fáina pe masa de lucru,
frecám íntre palme fáina cu untul,
adáugám oul, sarea, drojdia crescutá, frámíntám bine, dacá este nevoie adáugám
1-2 linguri smíntíná, si dám la rece
píná pregátim umplutura, strivim bine brínza de vaci cu furculita, zahárul,
grizul, coaja de la lámíie, stafidele, smíntína,
apoi, ímpártim aluatul ín 2 si
íntindem ín formá de cerc , íl
táiem ín 8 triunghiuri din mijlocul cercului spre margine ín párti egale,
ímpártim si umplutura ín 2 apoi ín partea dinafará a fiecárui triunghi ímpártim ín párti egale
brínza, si rulám aluatul dinafará ínspre mijloc, dupá care asezám fiecare
cornulet ín tava cáptusitá cu hírtie de copt, apoi procedám la fel si cu a doua
parte al aluatului, apoi batem 1 ou cu putin zahár , ungem fiecare cornulet ,
punme al odihná 10 minute dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade
pentru 15-20 minute, timp ín care se vor rumeni frumos, apoi dupá scoatere le
presárám cu zahár pudrá vanilinat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése