Lacrimă
de elefant.
pişcotul:
-
3 ouá
-
1 linguritá sare
-
150 gr. zahár tos
-
100 gr fáiná
-
3 ling. apá
-
2 ling. cacao olandezá
-
7 gr praf de copt
crema:
-
20 gr. praf budincá vanilie
-
150 ml lapte
-
100 gr. unt sau margariná rama
-
150 gr. zahár praf
-
3 prafuri vanilie
-
1 ling. cacao olandezá
-
1 buc. bananá
glazura:
-
100 gr. ciocolatá menaj
-
20 gr. unt
-
5 ling. lapte
modul
de preparare:
-separám
gálbenusurile de albusuri, le frecám spumá gálbenusurile cu 50 gr. zahár tos,
apoi batem spumá tare albusurile cu zahárul rámas, adáugám la gálbenuse apa,
fáina amestecatá cu praful de copt, apoi cele 2 ling. cacao , omogenizám, api
usurel íncorporám albusul spumá, cáptursim o tavá de 20×30 cm, cu hírtie de
copt, apoi nivelám compozitia ín tavá si o dám la cuptorul preíncálzit la 180
grade, pentru cca. 20 minute, dupá care
facem proba de coacere, scaotem din cuptor piscotul, si usurel íntr-o hírtie de copt curatá asezatá peste un
prosop de bucátárie umezit, rulám piscotul íncá cald ín formá de ruladá, íncepínd cu partea mai scurtá, adicá cu cea de 20
cm,,, cu latul nu cu lungul,,, o punem deoparte píná se ráceste, apoi íntre
timp pregátim crema,,,
crema: -dizolvám ín lapte praful de budincá si fierbem un chelm mai vírtos,
dám la rácit complect, píná se ráceste frecám spumá untul cu zahárul pudrá si
vanilia dupá care adáugám chelmul de vanilie deacum rece si frecám o cremá
frumoasá mátásoasá, care o ímpártim ín 2 párti, íntr-o parte íncorporám lingura
de cacao, apoi desfacem blatul din prosop , si usurel nivelám crema de vanilie peste el , apoi peste crema
albá adicá de vanilie frumos íntindem crema de cacao, dupá care la capátul mai
scurt asezám bana si rulám ínapoi rulada
cít se poate de stríns, apoi asezám
prájitura pe un grátar, fierbem ciocolat amenaj pe baie de abur cu untul si
laptele si glazurám prájitura ín totalitate dupá cum s eved esi ín imaginea
atadsatá retetei, apoi dám la rece prájitura píná la solidificare complectá dupá care feliem si servim dupá preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése