Cornuri
bur cu nucă.
aluatul:
-
500 gr. fáiná 000
-
400 ml apá
-
1 linguritá sare
-
1 ling. oţet
-
1 linguritá mocca bicarbonat
aluatul cu margariná:
-
100 gr. fáiná
-
250 gr. margariná
umplutura:
-
3 albusuri de ou
-
300 gr. zahár tos
-
250 gr. nucá mácinatá
pentru
presárat:
-
1 ou
-
50 gr. nucá zdrobitá
-
50 gr. zahár praf
modul
de preparare:
aluatul cu margariná: -íncálzim
margarina la temperatura camerei si íl frecám bine cu 100 gr. fáiná, íl formám ín dreptunghi si íl dám la
frigider, apoi frámíntám aluatul simplu
si anume.
aluat: - 500 gr. fáiná, sarea, otetul ,
bicarbonatul , adáugám atíta apá ca sá obtinem o cocá buná pentru íntins, o
íntindem ín formá de dreptunghi, si
ímpachetám ín el dreptunghiul de aluat cu margariná, íl punem ín mijlocul
dreptunghiului si aducem partea de sus ín jos, stínga ín dreapta,
dreapta-stínga si partea de jos – sus, dupá care dám la rece 15-20 minute, dupá odihná
íntindem aluatul cít se poate de
subtire si earási ín ímpáturim la fel ca
si prima datá, si dám earási la odihná, 15-20 minute, repetám operatia de 3 ori dupá care dám la
rece píná altá zi, sau 8 ore de odihná la rece, dupá care ímpártim coca ín 2
párti, si íntindem bucátile ín
dreptunghi de cca 2 mm grosime, apoi
batem spumá albusurile de ou cu zahár si zeamá de lámíie, usurel le amestecám
ín nucá, táiem aluatul ín lungime ín físii a cíte 2,5 - 3 cm látime, la partea
de sus ungem dea lungul aluatul cu ou bátut, aplicám ín poartea dispre noi pe
feicare físie dea lungul umpluturá, asa dupá cum se vede si ín imaginea atasatá
retetei, apoi rulám ín formá de ruladá aluatul umplut, si íl táiem ín bucáti, fiecare bucatá o índoim ín formá de U,
asezám cornurile ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt, ungem fiecare corn
cu ou bátut , íl presárám cu nucá tocatá-pisatá si dám la cuptorul preíncálzit
la 170 grade, timp de 20 minute, dupá care procedám la fel si cu cealaltá parte
de aluat, dupá ce scoatem din cuptor presárám cu zahár pudrá vanilinat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése