2015. július 11., szombat

Piscot aperitiv.



Piscot aperitiv

     ingrediente:
           piskot:
-        9 ouá
-        250 gr. unt sau margariná
-        300 gr. fáiná
-        1 linguritzá sare
-        1 lámíie
-        1 praf de copt
-        1 linguritzá mocca bicarbonat

           umpluturá ciuperci:
-        250 gr. ciuperci sampion
-        150 gr. hiribe
-        3 ling. ulei másline
-        1 ceapá mare
-        2 cátzei usturoi
-        3 buc. ardei kapia
-        2 rosii
-        1 ling. busuioc verde tocat
-        1 ling. vegeta
-        1 linguritzá rasá piper mácinat
-        1 linguirtzá rasá nucsoará
-        1 ling. fáiná

           umpluturá varzá:
-        1 varzá albá cc 1 kg
-        1 ceapá mare
-        2 ardei grasi
-        3 rosii
-        1 linguritzá chimen mácinat
-        1 linguritzá rasá piper
-        1 linguirtzá sare
-        1 ling. zahár maro
-        3 ling. ulei másline

           umpluturá brínzá
-        200 gr. brínzá de oaie
-        100 gr. unt
-        3 ouá
-        1 linguritzá rasá chimen mácinat
-        1 buc. praz cc 15 cm
-        1 linguritzá mustar
-        1 leg. pátrunjel verde

Modul de preparare
                 piscotul: -separám gálbenusele de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu sarea, coaja de lámíie, praful de copt, bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie si untul moale, cínd ouále sínt spumá, íncorporám fáina,,,albusul ín batem spumá tare cu putiná sare si zema de la ½ lámíie,, apoi íl adáugám la compozitiza de gálbenuse usurel cu spatula, dupá care coace din compozitiza 3 fiu de blat ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt,, timpul de coacxere 20-25 minute, dacá blaturiel au trecut proba scobitorii, scaotem fiecare foaie de blat, dupá cum urmeazá si le ínvírtim ín formá de ruladá ín prosop de bucátárie und ele lásám píná la rácire complectá,,, íntre timp pregátim umpluturile,,,
            -umpluturá ciuperci: -íncingem uleiul, cálim ceapa tocatá márunt si ardeii, adáugám ciupercile táiate felii foarte subtziri atít sampioanele cít si hribele, presárám cu condimentele, vegeta, nucsoará, piper, adáugám si usturoioul bine pisat si le cálim sub capac píná scade complect  apa care o lasá, cínd ciupercile sfíráie ín tigaie presárám cu 1 lingurá fáiná, stingem cu 2 dl apá, asezonám de condimente, vegeta, sare , piper, adáugám si busuiocul tocat si fierbem píná se íngroasá bine, apoi dám deoparte la rácit,
                -umpluturá varzá: -rázálim varza, o sárám putzin , o lásám cc 15 minute, dupá care o stoarcem bine, íncingem uleiul, cálim ceapa tocatá márunt si ardeiul, adáugám varza stoarsá, presárám cu chimen, zahár, piper si cálim sub capac píná se ínmoaie de tot, adáugám rosiile táiate ín cuburi mici si ínnábusim mai departe píná la gata, dám deoaprte la rácit,
             -umpluturá brínzá: -fierbem oule tare, le táiem ín felii subtziri, frecám untul spumá cu chimen, mustar, adáugám prazul tocat cít se poate de márunt, adáugám brínza de oaie, ouále feliate, pátrunjelul tocat márunt si mixám bine crema, apoi íncepem umplerea ruladelor,,,
             -desfásurám fiecare blat de ruladá si umplem pe fiecare, unul cu cremá de ciuperci, apoi rulám frumos ínapoi, asezám rulada pe tava de servit, apoi continuám cu cel de varzá si brínzá, le asezám pe unul fiecare pe tava de servit dupá care le dám la rece pentru 1 orá jumate-douá ca gusturile sá se pátrundá, apoi feliem si servim aperitivul,,,, cam mult de lucru dar meritá oboseala, este grozav de gustos si arátos.

                  -mentiuni: cui nu íi palce umplutura de varzá se poate ínlocui cu umpluturá din ficat, adicá pateu de casá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése