Pástrávi la cuptor.
ingrediente / 2 portzii
§
4 pástrávi
§
1 kg de cartofi
§
500 gr. rosii cherry
§
500 gr. ardei kalifornia
rosu-galben
§
2 lámíi
§
2 cepe
§
1 cápátzíná usturoi
§
200 gr. unt
§
100 gr. capere
§
1 leg. pátrunjel
§
1 linguritzá cimbru
§
1 linguritzá piper
§
1 linguritzá sare
Mod de preparare:
-se curátzá, se spalá bine pestele, dupá care se freacá cu sare ai piper
pe toate pártzile, se dá la frigider pentru o jumátate de orá,
-íntre timp se pregátesc cartofii, se curátzá, se pun la fiert cu apá si
sare.
-ceapa, usturoiul, pátrunjelul verde se toacá
márunt,
-pástrávul
se scoate de la frigider, se unge cu unt topit, se presará cu cimbru si piper,
se umple cu ceapá, usturoi tocate, felii de lámíie si pátrunjel tocat, se
aseazá ín tava de fripturi negresit tapetatá cu hírtie de copt, se pun pe língá
peste 200 gr.rosii cherry, un pahar cu apá, cíteva cubuletze de unt pe língá
peste, se dá tava la cuptor, la foc potrivit,
-se pregáteste o peperonatá din 2-3 linguri de unt, íncins ín tigaie, se
adaugá caperele tocate márunt, ardeiul táiat felii mari, 300 gr. rosii cherry,
pátrunjel tocat, sare, piper, 1 ling. vegeta si 3 linguri zeamá de lámíie, se
cálesc píná ardeiul se ínmoaie,
-cartofii
care s-au fiert íntre timp, se scurg, se stropesc cu putzin unt ínfierbíntat si
se presará cu pátrunjel verde tocat,
-pestele
este gata cínd pielea devine crocantá, ínsá ín timpul prájirii este nevoie sá
stropim din cínd ín cínd cu sosul de língá el ca carnea sá rámíná suculentá, se
serveste cu cartofi cu pátrunjel si peperonatá cum se vede si ín imaginea
atasatá retzetei, ínsá nu este gresit dacá servitzi cu mujdei de usturoi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése