Chec cu
banane si cacao
ingrediente
§
100 gr. unt
§
150 gr. zahár pudrá
§
2 banane bine coapte
§
4 ouá
§
300 gr. fáiná
§
1 praf de copt
§
3 ling. cacao olandezá
§
1 ling. esentzá vanilie
§
1 ling. esentzá rom
Mod de preparare
-untul moale, lásat la temperatura camerei,
se mixeazá cu zahárul píná devine cremos si zahárul se topeste,
-bananele se piseazá cu furculitza,
se stropesc cu zeama de la 1 lámíie si se adaugá peste crema de unt, se mixeazá
usor, adáugám 1 linguritzá sare si ouále, unul cíte unul si mixám bine dupá
fiecare,
-amestecám praful de copt ín fáiná si
íncorporám ín compozitzia de unt cu care mixám píná la omogenizare complectá,
-ímpártzim compozitzia ín douá, ín
una din ele amestecám cacaoa si aromám dupá gust cu esentza de rom, ín partea
rámasá vom pune dupá gust esentza de vanilie.
-turnám cele douá compozitzii ín
tava de copt de 20/30 cm tapetatá cu hírtie de copt, ín felul urmátor: íncepem
din centrul távii cu cíte o lingurá din compozitzia albá si una cu cacao-alternativ,
la urmá scuturám putzin tava ca aluatul sá se uniformeze si dám la cuptor la foc mediu
pentru cca 35-40 minute, dupá care facem proba scobitorii, apoi se dá la rácit negresit
pe grátar, se feliazá dupá dorintzá, se pudreazá cu zahár praf.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése