Sucituri
linzer cu mac.
aluatul:
-
500 gr. fáiná
000
-
250 gr. unt
sau margariná
-
200 ml smíntíná
-
1 linguritá sare
-
1 ou
-
1 linguritá bicarbonat
-
200 gr. zahár
-
1 lámíie
umplutura:
-
250 gr. mac mácinat
-
3 ling. magiun –silvoiţă-
-
1 ling. miere de albine
-
3 ling. zahár pudrá
-
50 ml. lapte
-
coaja de la 1 lámíie
-
1 ou pentru uns
modul
de preparare.
aluatul
:
-frecám fáina cu untul íntre palme, cu
sarea , coaja de la lámíie, adáugám gálbenusul
de ou, bicarboantul stins cu zema de la
½ lámíie, smíntína , si frámíntám o cocá molcutá care o dám la frigider pentru ½
orá, íntre timp pregátim umputura,
umplutura: -amestecám ingredintele de
umpluturá, fárá lapte, dupá ce le-am amestecat vedem cít este de omogen, si
adáugám doar atíta lapte ca sá obtinem o pastá buná pentru íntins, sá nu fie
prea moale cáci atunci ne crapá sucitura, dar nici prea tare, cáci si atunci
crapá,, batem spumá tare cele 2 albusuri cu 1 lingurá zahár pudrá si zeama de
la ½ lámíie, dupá care omogenizám ín umpluturá,
-ímpártim aluatul ín 4 párti si
umplutura, apoi íntindem cíte una aluatul, cca 2 mm grosime, aplicám pe fiecare
cíte o portie de umpluturá, apoi rásucim fiecare suciturá si asezám ín tava
bine unsá si tapetatá cu hírtie de copt, dupá care batem gálbenusul de ou cu smíntíná si putin zahár , si ungem
suciturile frumos, apoi le dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade timp de 30
minute timp íncare íntoarcem odatá tava ín cuptor,
mentiuni: sá nu asteptám ca
prájitura sá se roseascá, cáci linzerul nu se roseste, eventual va fi de un roz
frumos, dar sá fim atenti sá nu le
uscám, dupá coacere imediat le presárám
cu zahár praf cu vanilie din ambundentá, apoi dupá rácire feliem si servim, cui
íi plac stafidele ín umplutura de mac se pot adáuga 100 gr.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése