2016. december 11., vasárnap

Prajitura cu caramel si cafea.


Prăjitură cu caramel şi cafea.
                  aluatul:
-         300 gr. fáiná 000
-         200 gr. zahár
-         6 gr. praf de copt
-         2 ling. cacao olandezá
-         50 gr. unt
-         1 ou
-         100 ml lapte
                caramelul:
-         200 gr. zahár
-         200 ml friscá pentru spumá
-         50 ml lapte
-         ½ linguritá sare
-         1 ling. aromá vanilie
-         35 gr. unt
              crema caramel.
-         300 ml lapte
-         200 gr. zahár
-         2 ling.aromá vanilie
-         25 gr. amidon alimentar
-         4 gálbenuse de ou
-         250 gr. unt moale
-         1 linguritá sare
-         350 gr. caramel
-         300 ml friscá pentru spumá
-         100 ml cafea concentratá
-         150 gr. grilaj
modul de preparare.
                                   aluatul: -amestecám fáina cu zahárul , praful de copt, cacaoa, apoi íntre palme frecám amestecul de fáiná cu untul, adáugám apoi oul si laptele si frámíntám o cocá molcutá buná pentru íntins, o ímpártim ín 4 pe care le íntindem pe fiecare pe hírtie de copt presáratá cu fáiná si coacem 4 foi din ele, la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 5-8 minute, si íncá caldá luám hírtia de copt de pe foaie, procedám la fel cu fiecare foaie si trecem la pregátirea caramelului ,,
                   caramel : -punem íntr-o cratitá cu peretii grosi 200 gr. zahár tos la topit-caramelizat- cínd zahárul a ajuns la culoarea maron frumos, íl stingem cu laptele , adáugám untul , sarea, aroma  si frisca apoi fierbem píná se íngroasá, dupá care dám la rácit, complect  si trecem la pregátirea cremei si anume,,,
                   crema: -íncálzim laptele cu aroma de vanilie, amestecám amidonul alimentar cu zahárul adáugám gálbenusele de ou si 4 linguri din laptele cáldut , apoi amestecám frumos , dupá care adáugám acestá compozitie ín laptele fierbínd  si fierbem un chelm omogen , apoi íl turnám íntr-un  bol mare und eíl rácim mixndul mereu pí ná la rácire complectá,  dupá care adáugám untul moale cu cíte 1 lingurá mixínd píná vom obtine o cremá frumoasá finá, apoi adáugám si caramelul la cremá mixínd ín continuare píná la omogenizare complectá, cínd íl dám la firigider pentru ca sá se íntáreascá, íntre timp batem spumá tare frisca cu fixatorul de friscá , cínd caramelul sa íntárit adáugám usurel cu spatula  frisca sumpá apoi trecem la ansamblarea prájiturii,

                             -asezám pe tava de prájituri o foaie care o stropim cu cafea, lásám la odihná 10 minute dupá care aplicám peste foaie a 4 a parte din cremá, peste care aplicám a doua foaie, pe care o ínsiropám cu cafea, si continuám operatia píná la a 4a foaie, peste care aplicám ultima parte de cremá peste care presárám grilaj din zahár ars, dupá care dám prájitura la rece píná a doua zi cínd felime dupá preferintá si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése