Prăjitură
cu caramel şi cafea.
aluatul:
-
300 gr. fáiná 000
-
200 gr. zahár
-
6 gr. praf de copt
-
2 ling. cacao olandezá
-
50 gr. unt
-
1 ou
-
100 ml lapte
caramelul:
-
200 gr. zahár
-
200 ml friscá pentru spumá
-
50 ml lapte
-
½ linguritá sare
-
1 ling. aromá vanilie
-
35 gr. unt
crema caramel.
-
300 ml lapte
-
200 gr. zahár
-
2 ling.aromá vanilie
-
25 gr. amidon alimentar
-
4 gálbenuse de ou
-
250 gr. unt moale
-
1 linguritá sare
-
350 gr. caramel
-
300 ml friscá pentru spumá
-
100 ml cafea concentratá
-
150 gr. grilaj
modul
de preparare.
aluatul:
-amestecám fáina cu zahárul , praful de copt, cacaoa, apoi íntre palme frecám
amestecul de fáiná cu untul, adáugám apoi oul si laptele si frámíntám o cocá
molcutá buná pentru íntins, o ímpártim ín 4 pe care le íntindem pe fiecare pe
hírtie de copt presáratá cu fáiná si coacem 4 foi din ele, la cuptorul
preíncálzit la 180 grade, timp de 5-8 minute, si íncá caldá luám hírtia de copt
de pe foaie, procedám la fel cu fiecare foaie si trecem la pregátirea
caramelului ,,
caramel : -punem íntr-o cratitá
cu peretii grosi 200 gr. zahár tos la topit-caramelizat- cínd zahárul a ajuns
la culoarea maron frumos, íl stingem cu laptele , adáugám untul , sarea, aroma si frisca apoi fierbem píná se íngroasá, dupá
care dám la rácit, complect si trecem la
pregátirea cremei si anume,,,
crema: -íncálzim laptele cu
aroma de vanilie, amestecám amidonul alimentar cu zahárul adáugám gálbenusele
de ou si 4 linguri din laptele cáldut , apoi amestecám frumos , dupá care
adáugám acestá compozitie ín laptele fierbínd
si fierbem un chelm omogen , apoi íl turnám íntr-un bol mare und eíl rácim mixndul mereu pí ná la
rácire complectá, dupá care adáugám
untul moale cu cíte 1 lingurá mixínd píná vom obtine o cremá frumoasá finá,
apoi adáugám si caramelul la cremá mixínd ín continuare píná la omogenizare
complectá, cínd íl dám la firigider pentru ca sá se íntáreascá, íntre timp
batem spumá tare frisca cu fixatorul de friscá , cínd caramelul sa íntárit
adáugám usurel cu spatula frisca sumpá apoi
trecem la ansamblarea prájiturii,
-asezám pe tava de prájituri o foaie care o stropim cu cafea, lásám la
odihná 10 minute dupá care aplicám peste foaie a 4 a parte din cremá, peste
care aplicám a doua foaie, pe care o ínsiropám cu cafea, si continuám operatia
píná la a 4a foaie, peste care aplicám ultima parte de cremá peste care
presárám grilaj din zahár ars, dupá care dám prájitura la rece píná a doua zi
cínd felime dupá preferintá si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése