2016. december 17., szombat

Felii frantuzesti.


Felii franţuzeşti
         foi cu miere:
-         400 gr. fáiná 000
-         100 gr. zahár pudrá
-         1 ling. mare miere de salcím
-         100 gr. unt sau margariná
-         2 ouá
-         1 linguritá bicarbonat de sodiu alimentar
         blatul:
-         6 ouá
-         3 albusuri de ou
-         150 gr. zahár tos
-         3 ling. apá
-         50 ml ulei
-         150 gr. fáiná albá  grizatá
-         6 gr. praf de copt
-         150 gr. nucá mácinatá
          crema:
-         3 gálbenuse de ou
-         80 gr. praf budincá vanilie
-         100 gr. zahár tos
-         700 ml lapte gras
-         150 gr. zahár pudrá
-         250 gr. unt sau margariná
modul de preparare:
                        -pentru foile cu miere  íncálzim putin mierea, frecám ouále cu zahárul apoi adáugám mierea , bicarbonatul, untul la temperatura camerei, le frecám spumá dupá care íncorporám fáina si frámíntám aluatul care íl ímpártim ín 2  si coacem  2 foi, care le dám la rácit, íntre timp pregátim blatul , frecám spumá zahárul cu gálbenusele de ouá , praful de copt, apoi adáugám uleiul ca si la maionezá, dupá íncorporare complectá, adáugám apa dupá care íncorporám fáina si nuca, apoi cu grijá íncorporám albusul de ou bátut spumá tare cu 3 linguri zahár pudrá si zeama de la ½ lámíie, nivelám alautul ín tava bine unsá si cáptusitá cu hírtie de copt, dupá care dám la copt la cuptorul preíncálzit la 170 grade, timp de 25 minute cínd vom face proba de coacere cu scobitoare, dacá se lipeste mai dám la cuptor 5-8 minute dupá care dám la rácit complect, timp ín care pregátim crema, si anume: -frecám bine cele 3 gálbenuse de ou cu zahárul tos la care adáugám laptele si budinca din care fierbem un chelm mai omogen care íl dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá margarina cu zahárul pudrá dupá care omogenizám  ín margarina spumá chelmul de budincá deacum rege si frecám o cremá frumoasá mátásoasá, care o ímpártim ín douá, apoi asezám pe tava de prájituri una dintre foile cu miere peste care aplicám o parte din cremá, care vine acoperitá cu blatul de piscot care íl acoperim cu crema rámasá peste care punem a doua foaie cu miere, presárám bine cu zahár pudrá vanilinat prájitura, ornám cu jumátáti de nucá ,,,vezi foto,,,  si o dám la rece pertnu 5-8 ore ca gusturile  sá se pátrundá dupá care feliem si servim.



      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése