Prăjitura
olga.
foi cacao:
-
250 gr. fáiná extra
-
4 ouá
-
100 gr. unturá de porc
-
2 gr. amoniac de sodiu-salelcale-
-
100 gr. zahár pudrá
-
20 gr. cacao olandezá
-
4 ling. lapte
piscotul:
-
6 ouá
-
6 ling. fáiná
-
6 ling. zahár pudrá
-
1 linguritzá mocca bicarbonat
-
1 lámíie
crema:
-
200 ml lapte
-
3 ling. fáiná
-
200 gr. unt
-
250 gr. zahár pudrá
-
2 vanilii
modul
de preparare:
piscotul:
separám gálbenusele de albuse, frecám gálbenusele spumá cu 4 linguri zahár,
adáugám coaja de lámíie si bicarbonatul
stins cu zeama de la 1/2 lámíie, adáugám fáina, dupá care batem spumá tare
albusuriel cu zahárul rámas, apoi íncorporám usurel ín compozitia d eouá,
nivelám compozitia ín tava unsá si tapeatá cu hírtie de copt, dám la cuptorul
prencálzit la 170 grade timp de 30 minute,
foile cu cacao:
stingem amoniacul de sodiu cu laptele ínfierbíntat, dupá rácire adáugám
amoniacul la celelalte ingrediente, frámíntám o cocá care o ímpátim ín 2 din
care coacem 2 foi maro, care le dám la
rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,,
crema:
dizolvám fáina ín lapte din care fierbem un chelm mai omogen, íl dám la rácit
complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul pudrá si vanilia, la care
adáugám alternativ chelmul de fáiná deacum rece, apoi trecem la ansamblarea
prájiturii si anume:
-asezám pe tava de prájituri o foaie de cacao , peste care aplicám
jumátate din crema obtinutá, care vine acoperitá cu piscotul galben peste care nivelám
crema rámasá care o acoperim cu a doua foaie de cacao, apásám usurel foile una
ín alta si dám prájitura la rece pentru 1-2 ore pentru ca gusturile sá se
pátrundá si crema sás e íntáreascá, apoi feliem dupá plac si servim.
mentiuni: pentru
ca foile sá fie mai aromate se poate aplica peste fiecare foaie un strat de
dulceatá de caise peste care íntindem crema, cum se vede si ín imaginea atasatá
retetei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése