2017. április 3., hétfő

Doboş fals.


Doboş fals.
-         35 buc. biscuiti simpli
-         150 gr. unt la temperatura camerei
-         100 gr. zahár pudrá
-         100 gr. ciocolatá
-         100 gr. zahár tos
-         15 gr. cacao
-         ouá
-         15 ml zeamá de lámâie
-         1 linguritá esentá  vanilie
-         15 ml apá

.


Modul de preparare:  -batem ouále spumá cu zahárul , adăugând zahárul cu câte o linguritá nu tot odatá, píná cínd compozitia devin deschisá la culoare, íntr-un bol care se poate pune pe abur la fiert, continuám bátutul, timp de 10 minute,  dupa cele 10 minute,punem bolul deoparte si lásám compozitia sá se ráceascá , dupá care fierbem cicolata menaj pe baie de abur
        -mixám untul , adáugám cacaua si o linguritá esentá vanilie
, apoi íncorporám ín copozitia de oua  ciocolata topitá, si íncorporám totul la untul frecat spumá, cu cíte o lingurá píná la terminarea compozitiei , frecám mai departe píná obtinem o cremá frumoasá mátásoasá,,,,
           -ínvelim cu folie de aluminiu alimentará un platou si asezám un rínd de 5 biscuiti peste care aplicám un strat de cremá, acoperim cu un alt strat de 5 biscuiti, continuínd operatia píná la terminarea biscuitilor,
Invelim prajitura ín folie alimentará si o dám la frigider pentru o jumatate de orá , íntre timp punem íntr-o cratitá  zahárul la caramelizat, stingem cu apa si zeama de lámíie, lásám la fiert píná cínd va fi de o culoare cárámizie caramelul avínd un continut víscos omogen.
Asezám biscuitii íngusti pe o hírtie de copt si acoperim fiecare biscuite cu zahár caramelizat.Scoatem prájitura de la frigider si o acoperim cu cremá dupá care decoram cu crema rámasá, si asezám biscuiti cu caramel, cum se vede si ín imaginea atasatá retetei, dám tortul la frigider pentru 1 orá, apoi feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése