Cozonaci
deosebiţi.
-
1 kg fáiná de calitate superioará
-
8 gălbenuşe de ou
-
50 gr. drojdie proaspátá
-
500 ml lapte
-
200 gr unt
-
1 ling. aromá rum sau,,,
-
1 ling. aromá vanilie
-
2 ling. ulei
-
1 lámíie coaja
-
1 portocalá coaja
-
1 linguritá sare
-
100 gr. stafide
umplutura:
-
250 gr. nucá
prájitá si mácinatá
-
8 albuusri de ou
-
1 ling. aromá rum sau dupá gust
-
3 ling. cacao olandezá
-
300 gr. zahár
-
4-5 ling. lapte si 1 ou pentur uns cozonacii
modul de preparare:
-pentur ínceput pregátim o maia din 1 pahar lapte cáldut, 3 linguri
fáiná , drojdia si 1 lingurá zahár, le batem bine si le dám la dospit píná ísi
dubleazá volumul, íntre timp separám albusuriel de gálbenuse, atentie , totul
sá fie la temperatura camerei, nimic sá nu fie rece,,, frecám gálbenusele spumá
cu zahárul , 100 gr. unt , sarea , coaja de lámíie, portocalá, uleiul si aromele, apoi stafidele ínmuiate ín lapte cáldut, cínd maiaua a crescut o adáugám la compozitia
de gálbenuse, dupá care alternartiv adáugám fáina cernutá de 2-3 ori si laptele píná la terminarea acestora,
frámíntínd maideparte píná aluatul nu se mai lipeste nici de míná sau robot si
face básicute, apoi topim untul rámas,
adicá 100 gr. , nu íl fierbem íl topim,, íntindem aluatul, si ungem untul topit
pe aluat, ín ímpáturim si earási íl íntindem, ungem si ímpáturim píná se
terminá untul, dupá care íl dám la dospit la loc cáldut ferit de curentii de
aer, íntre timp pregátind umplutura,,,
umplutura: -batem spumá tare 8 albusuri de ou cu zahárul si
zeama de la lámíie, adáugám alternativ cacaoa, aroma de rum , apoi cu spatula
usurel íncorporám si nuca prájitá si mácinatá, deacum aluatul este
dospit, íl punem pe masa de lucur , íl ímpártim ín 4 párti, íntindem fiecare
parte cít tava de copt, ímpártim umputura ín 4 párti, umplem fiecare scoardá de
aluat, apoi ímpletim cíte 2 scorzi, si asezám cozonacul ín tava de copt unsá si tapetatá cu hírtie ce copt, batem
bine 1 ou cu lapte si putin zahár si ungem fiecare cozonac , dupá care íl dám
la dospit, cínd cozonacii se-au dublat volumul ín tava de copt , íi dám la
cumptorul preíncálzit la 170 grade timp de 30 minute dupá care íntoarcem tava
ín cuptor si mai coacem 15 minute la 160 grade, scoatem cozonacii din cuptor ,
ín scoatem si din tava de copt si íi rácim neapárat pe grátar, apoi feliem si
servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése