2017. április 4., kedd

Prăjitura estera.


Prăjitura estera.
            foile:
-         15 ouá
-         300 gr. zahár pudrá
-         230 gr. fáiná 000
-         250 gr. nucá mácinatá
-         15 gr. praf de copt
-         6 ling. apá
crema:
-         140 gr. fáiná
-         9 dl lapte
-         3 gálbenuse de ou
-         250 gr. zahár tos
-         ½ dl aromá rum
-         250 gr. nucá mácinatá
-         3 prafuri vanilie
-         250 gr unt sau margariná rama
-         700 gr. gem de caise
-         200 gr. ciocolatá menaj
modul de preparare:
                foile: separám albusuriel de gálbenuse, le frecám spumá cu 200 gr. zahár pudrá, adáugám praful de copt, apoi apa,  fáina si nuca mácinatá, dupá care usurel cu spatula íncorporám albusul bátut  spumá foarte tare cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la 1 lámíie, ímpártim copozitia ín 3 párti si coacem 3 foi ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt, la 180 grade timp de 15-17 minute, dupá caocere píná la rácire complectá pregátim crema,,,
               crema: dizolvám fáina ín jumátate cantitatea de lapte, adáugám si gálbenusele de ouá, cealaltá parte de lapte o punem la fiert cu zahárul, cínd fierbe laptele  adáugám compozitia de fáiná cu ouá si fierbem un chelm omogen, care íl dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul , vanilia si aromele, apoi adáugám chelmul deacum rece cu cíte o lingurá, adáugám si nuca mácinatá, si frecám crema píná la omogenizare complectá, apoi ímpártim crema ín 2 si jumátate, si íncepem ansamblarea, si anume,,,asezám pe tava de prájituri o foaie, ungem foaia cu jumátate din gemul de caise, peste care aplicám o parte din cremá, cae o acoperim cu altá foaie, ungem si nacestá foaie cu gem, peste care nivelám a doua parte de cremá, si acoperim cu a treia foaie, dupá care pe baie de abur topim ciocolata menaj, si aplicám peste a treia foaie , dám prájitura la rece píná ciocolata menaj se solidificá, apoi ornám prájitura cu crema pusá deoparte , dám la rece pentru 1-2 ore si apoi feliem dupá plac si preferintá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése