2016. szeptember 25., vasárnap

Chiftele umplute.


Chiftele umplute
               ingredeinte / 3 portii.
-          250 gr. carne tocatá porc
-          200 gr. píine albá uscatá
-          3 ouá
-          1 vírf cutit piper
-          1 linguritá usturoi granulat
-          1 ling.condiment grill
-          vegeta dupá gust
-          sare dupá gust
-          5 buc. ciuperci sampion
-          300 gr. mazáre verde congelatá
-          200 gr. morcov
-          2 ardei grasi
-          300 gr. cascaval  
-          100 gr. pesmet alb
-          100 ml ulei másline sau unturá de porc
modul de preparare:

                            -curátám ciupercile de pielitá, índepárátám coadele, care le tocám márunt, apoi presárám páláriile de ciuperci cu vegeta ,le ungem cu ulie de máűsline si le punem ín tavá la fript ín cuptor, íntre timp táiem cubulete márunte morcovul si íl sotám ímpreuná cu mazárea verde si codiţele de la ciuperci tocate márunt píná se ínmoaie índeajuns, tocám márunt si ardeiul gras, íl adáugám  la compozitie, apoi píinea uscatá o ínmuiem ín 200 ml lapte  dupá care o stoarcem bine,  dupá care  punem carnea tocatá íntr-un vas ín care putem sá frámíntám si punem  ingredientele peste carne : píinea stoarsá bine, piperul, ouále,, granulatul de usturoi, condimentul gril, sare ,vegeta ,  si frámíntám vírtos, íntre timp adáugám la compozitie atíta pesmet ca sá obtinem un aluat bun pentru formare, asezonám de condimente, sare, piper, vegeta, condiment grill, dupá care ímpártim compozitia ín 2 párti, ungem bine o tavá pentru  cozonaci cu unturá de porc, asezám o parte din compozitia de chiftelute  ín tavá mulínd compozitia píná la jumátatea tavei si ín sus pe margine, adicá sá obtinem o covăţică din aluatul de chiftelute, ín care vom aseza umplutura demorcovul , mazárea , ardei, codite de ciuperci sotate , peste care táiem ín cubulete cascavalul , apoi asezám peste acestá umpluturá páláriile de ciupercuţe prájite, care le ínvelim cu tocátura rámasá, ín asa fel ca aluatul de chiftele sá se íntílneacá bine sá nu rámíná afará umplutura deloc, apoi ungem bin epe deasupra chifteluta  ín formá de cozonac cu ulei de másline, sau unturá de porc si o presárám cu putin pesmet ínvelim tava cu folie alimentará dupá care o dám la cuptor la 180 grade pentru 40 minute dupá care luám jos folia si dám ínapoi la cuptor la rumenit  8-10 minute, dupá care scaotem si lsám sá se rácoreasác putin , apoi o scoatem din tavá, si servim calde sau reci, este tot atít de gustoasá.
               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése