Felii
Marianna.
aluatul:
-
500 gr. fáiná
-
200 gr. zahár
-
60 gr. unt sau margariná
-
1 linguritá bicarbonat de sodiu alimentar
-
4 ling. miere de albine
-
2 ouá
-
3 ling. smíntíná
crema:
-
4 ouá
-
200 gr. zahár pudrá
-
8 ling. rase fáiná
-
1 litru lapte gras
-
5 plic. zahár vanilie
-
2 ling. cacao olandezá
-
300 gr. unt sau margariná rama
-
100 gr. ciocolatá menaj
modul
de preparare.
-foile: pentru ínceput topim
untul, la temperatura míinii, adáugám mierea de albine dupá care adáugám bicarbonatul,
fáina, ouále bátute spumá, zahárul , apoi atíta smíntíná ca sá obtinem o cocá
molcutá buná pentru íntins, care o ímpártim ín 3 párti si coacem 3 foi ín tava
bine unsá , la 180 grade timp de 10 minute,
-crema: dizolvám fáina ín
lapte , frecám gálbenusele cu 50 gr. zahár pudrá , appoi adáugám spuma de gálbenuse
la fáina dizolvatá si fierbem un chelm
mai vírtos, íntre timp batem spimá tare albusurile de ou cu 50 gr. zahár pudrá
si 3 linguri zeamá de lámíie, si íncorporám cu grijá cu cíte o lingurá albusul
spumá ín chelmul depe foc, mestecínd
mereu píná la íncorporare complectá, dupá care íl dám la rácit complect, íntre
timp frecám untul spumá cu zahárul ráma,s si dupá rácirea chelmului íncorporám
untul spumá ín chelmul rácit, frecínd píná obtinem o cremá frumoasá mátásoasá,
care o ímpártim ín 2 párti, si íntr-o parte íncorporám cele 2 linguri de
cacao iar ín cea rámasá íncorporám
prafurile de vanilie, dupá care trecem la ansamblarea prájiturii, si anume:
-asezám pe
tava de prájituri o foaie peste care aplicám crema de cacao, care o acoperim cu
cea dea 2-a foaie peste care nivelám crema de vanilie, care vine acoperitá cu a
3-a foaie dupá care dám prájitura le rece 5 ore, apoi glazurám prájitura si anume : punem la fiert pe baie de abur ciocolat amenaj
cu 5 linguri de lapte si 5 linguri de ulei, si fierbem píná ciocolat adevien
fluidá, dupá care o nivelám pest ea 3-a foaie, dupá ce glazura sa íntárit
índeajuns feliem si servim dupá
preferintá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése