Pişcoturi de casă.
-
4 ouá
-
220 gr. zahár pudrá
-
520 gr. fáiná extra
-
20 gr. salalkali – amoniac de sodiu alimentar
-
2 prafuri vanilie
modul de preparare:
-batem la robot ouále cu zahárul si vanilia, stingem amoniacul de sodiu alimentar
cu 1 lingurá de lapte fiert-fierbinte, dupá ce sa rácit de tot adáugám
amoniacul stins la ouále cu zahár si batem mai departe , apoi íncorporám ín
compozitie 220 gr. fáiná , dupá care dám
la rece compozitia timp de cíteva ore, cca 6-7 ore, dupá orele de odihná
íncorporám si restul de 280 gr. fáiná, apoi íntindem aluatul de grosime 3-4 mm,
si táiem cu forma de piscoturi asezínd fiecare
piscot ín tava de copt unsá cu unt sau margariná, dupá care dám la cuptorul
preíncálzit la 170 grade pentru 8 minute, apoi íntoarcem tava ín cuptor si mai
coacem alte 8 minute, scoatem de la cuptor, asezám piscoturile pe tavá si
acoperim cu fata de masá, dupá care continuám operatia píná la terminarea
aluatului,.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése