Escalop
de porc.
Ingrediente pentru 4 persoane:
-
8 felii cotlet de porc,
-
50 gr. ciuperci
Champignon,
-
4 linguri făină,
-
1 ling.vegeta
-
50 ml ulei,
-
6 căței usturoi,
-
2 linguri pastă de roșii,
-
200 ml must alb,
-
sare, piper,
frunze de pătrunjel verde,
-
4 porţii cartofi piure.
Prepararea: Feliile de cotlet
se asezonează cu sare și piper, se trec prin făină, apoi se rumenesc pe ambele
părți în ulei încins. Se scot pe o farfurie încălzită, se acoperă și se țin la
cald. În grăsimea rămasă se înăbușă ciupercile feliate, se adaugă usturoiul pisat,
se presară cu vegeta , sare și piper, iar după 2-3 minute se adaugă pasta de
roșii și mustul. Când a dat în clocot, se pun înapoi feliile de carne și se
înăbușă sub capac până ce sosul se îngroașe. Se presară cu frunze de pătrunjel
mărunțite. Se servește cu cartofi piure sau cu garnitură de paste.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése