·
taitei de casa preparati dintr-un ou
·
carne de gaina (2 copanele, spinare , aripi)
·
2 cartofi
·
2 radacini de patrunjel
·
1/2 radacina telina
·
1 ceapa mare
·
2 rosii nu prea coapte
·
1 ardei gras verde
·
1 gogosar
·
1 ardei galben
·
foi de dafin
·
boabe piper negru
·
boabe de enibahar
·
0,5 l bors sau 2 linguri bors magic
·
1 legatura patrunjel verde
·
1/2 legatura marar verde
·
1/2 legatura leustean
·
Modul de
preparare
Taiteii ii
puteti pregati din timp, sau chiar in aceeasi zi cand preparati ciorba, pentru
ca nu va va lua prea mult timp. 1 ou, sare si faina, cat sa obtinem un aluat
maleabil. Mai intai vom pregati carnea, care este deja taiata bucati, o vom
spala bine si o vom pune la fiert intr-o oala mai mare, la care am adaugat 3-4
l de apa. .Dupa vreo 15 minute de fierbere
vom lua focul la o faza mai joasa si vom adauga cateva foi de dafin,
boabe de piper, enibahar , boabe de cardamom daca va plac si o jumatate de
ceapa care a fost taiata in patru si putina sare. Vom lasa sa fiarba pana
carnea va fi fiarta. In timp ce fierbe carnea vom pregati legumele, pe care le
vom spala si le vom taia cubulete nu prea mari. Morcovul care era mai mic l-am
taiat rondele, pentru a da un aspect frumos ciorbei. Dupa ce a fiert carnea o
vom scoate, o vom strecura, iar in zeama obtinuta vom pune legumele la foc in
ordinea urmatoare: mai intai vom adauga , ceapa si radacinoasele(patrunjel,
telina, morcov), vom lasa sa fiarba 5-7 minute gogosarul si rosiile, desigur toate taiate
cubulete, iar la urma adauga cartofii . Vom lasa totul sa fiarba la foc mediu,
iar dupa 15-20 de minute vom adauga taietii si lasam focul la faza mica. Vom
scoate carnea de pe oase si o vom adauga la ciorba, iar dupa 5minute vom adauga
si borsul fierbinte. Daca simtim ca ciorba este prea densa putem sa mai adaugam
putina apa fiarta. O vom lasa la foc pana fierb taiteii, si ne ocupam de
verdeata. Toate verdeata dupa ce a fost spalata o vom toca marunt si o vom
adauga la ciorba, desigur dupa ce au fiert taiteii. Vom asezona dupa gust, eu
am adaugat si putin piper negru proaspat macinat, inafara de sare, am mai lasat
sa dea cateva clocote si am inchis focul. Lasam putin din verdeata ca sa presaram la
farfurie la servire.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése