2016. május 2., hétfő

Ştrudel cu brânză.

           
  



Ştrudel cu brânză.
foile:
-     500 gr. făină
-     3 ouă
-     200 gr. smântână
-     20 gr. drojdie proaspătă
-     150 gr. untură de porc + 5 ling. făină
umplutura brânză:
-     1 kg brânză de vaci
-     100 gr. smântână
-     3 ouă
-     100 gr. stafide
-     5 ling. zahăr
-     4 ling. griz
-     1 ling. esenţă rom
-     2 lămâi coaja rasă

Modul de preparare:
        foile: -din făină, ouă , smântână, si drojdie frământăm un aluat molcuţ, dacă nu e destul de moale mai adăugăm puţină smântână, frământăm bine  până se dezlipeşte de pe mâini, apoi încingem untura de porc, amestecăm bine cu cele 5 linguri de făină, si lăsăm puţin să se stâmpere, apoi întindem cât se poate de subţire aluatul adică foiţă si ungem peste aluat jumătate din compoziţia de untură cu făină, facem sul alautul uns, adică ruladă, care o tăiem în trei,  îl acoperim cu prosopul de bucătărie,,,
          umplutura:  se unge o tava, se tapetează cu hârtie de copt, între timp, ouăle se bat spumă cu zahărul, se adaugă brânza de vaci, smântâna, grizul , esenţa de rom şi coaja de lămâie, se adaugă stafidele şi se amestecă bine,  se întinde una dintre ruladele de aluat de lungimea  tăvii si cât se poate de subţire în lung, se unge cu untură, se împarte umplutura în trei, o parte se aplică peste foaia întinsă până la jumătatea aluatului, apoi se rulează în formă de ruladă, se aşează în tavă, apoi se procedează la fel cu aluatul rămas , se aşează în tavă, se unge din abundenţă cu ou bătut, se înţeapă, din loc în loc, cu furculiţa.
                -se dă la cuptorul preâncălzit la 170-180 grade, se coace 40-50 de minute, până capătă o culoare aurie, din când în când,  se mai unge cu oul bătut cu smântână, dacá doriţi dar nu e neapărată nevoie.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése