Ştrudel
cu brânză.
foile:
-
500 gr. făină
-
3 ouă
-
200 gr. smântână
-
20 gr. drojdie proaspătă
-
150 gr. untură de porc + 5 ling. făină
umplutura
brânză:
-
1 kg brânză de vaci
-
100 gr. smântână
-
3 ouă
-
100 gr. stafide
-
5 ling. zahăr
-
4 ling. griz
-
1 ling. esenţă rom
-
2 lămâi coaja rasă
Modul de
preparare:
foile:
-din făină, ouă , smântână, si drojdie frământăm un aluat molcuţ, dacă nu e
destul de moale mai adăugăm puţină smântână, frământăm bine până se dezlipeşte de pe mâini, apoi încingem
untura de porc, amestecăm bine cu cele 5 linguri de făină, si lăsăm puţin să se
stâmpere, apoi întindem cât se poate de subţire aluatul adică foiţă si ungem
peste aluat jumătate din compoziţia de untură cu făină, facem sul alautul uns,
adică ruladă, care o tăiem în trei, îl
acoperim cu prosopul de bucătărie,,,
umplutura: se unge o tava, se tapetează cu hârtie de
copt, între timp, ouăle se bat spumă cu zahărul, se adaugă brânza de vaci, smântâna, grizul , esenţa de rom şi coaja de
lămâie, se adaugă stafidele şi se amestecă bine, se întinde una dintre ruladele de aluat de
lungimea tăvii si cât se poate de
subţire în lung, se unge cu untură, se împarte umplutura în trei, o parte se
aplică peste foaia întinsă până la jumătatea aluatului, apoi se rulează în
formă de ruladă, se aşează în tavă, apoi se procedează la fel cu aluatul rămas ,
se aşează în tavă, se unge din abundenţă cu ou bătut, se înţeapă, din loc în
loc, cu furculiţa.
-se dă la cuptorul
preâncălzit la 170-180 grade, se coace 40-50 de minute, până capătă o culoare
aurie, din când în când, se mai unge cu
oul bătut cu smântână, dacá doriţi dar nu e neapărată nevoie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése