2016. május 9., hétfő

Prăjitură cu mere şi nucă.

                 
  

Prăjitură cu mere şi nucă.
         aluatul:
-     5 ouá
-     30 ml apá rece
-     200 gr zahár
-     200 gr fáiná
-     1 lámíie
-     1 preaf de copt
umplutura de mere:
-     700 gr. mere
-     200 gr griz
-     100 gr unt sau,,
-     150 gr zahár
-     1 ling. scortisoará
-     150 gr. nucá mácinatá
Modul de preparare:
                   -separám albusurile de gálbenuse, batem spumá tare albusurile cu apa si zema  dela ½ lámíie, gálbenusele le frecám spumá cu zahárul apoi adáugám coaja de la lámíie, adáugám fáina amestecatá cu praful de copt si usurel cu spatula íncorporám albusul spumá ín compozitia de gálbenuse, dupá care nivelám aluatul ín tava de copt unsá si tapetatá cu hírtie de copt, coacem 30-35 minute la 180 grade, apoi facem proba de coacere , scoate dám la rácit complect, íntre timp pregátim umplutura,

                  -curátám merele le rázálim la amestecám cu zahárul, scortisoara, zeama de la ½ lámíie, le dám la foc potrivit, timp de 5 minute dupá care adáugám grizul si untul,  apoi mai fierbem 10-12 minute la foc moale mestecínd mereu, dám deoparte si le lásám sá se ráceascá, táiem coca ín douá vertical ca sá obtinem 2 foi, apoi asezám foaia de jos  pe tava de prájituri peste care nivelám ¾ din crema de mere peste care presárám 50 gr. din nuca mácinatá, care o acoperim cu a doua foaie adicá partea de sus a blatului peste care nivelám crema de mere rámasá si presárám cu nuca mácinatá, apoi dám la rece 1-2 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, dupá care feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése