Prăjitură
cu mere şi nucă.
aluatul:
-
5 ouá
-
30 ml apá rece
-
200 gr zahár
-
200 gr fáiná
-
1 lámíie
-
1 preaf de copt
umplutura
de mere:
-
700 gr. mere
-
200 gr griz
-
100 gr unt sau,,
-
150 gr zahár
-
1 ling. scortisoará
-
150 gr. nucá mácinatá
Modul
de preparare:
-separám albusurile de gálbenuse, batem spumá tare albusurile cu apa si
zema dela ½ lámíie, gálbenusele le
frecám spumá cu zahárul apoi adáugám coaja de la lámíie, adáugám fáina
amestecatá cu praful de copt si usurel cu spatula íncorporám albusul spumá ín
compozitia de gálbenuse, dupá care nivelám aluatul ín tava de copt unsá si
tapetatá cu hírtie de copt, coacem 30-35 minute la 180 grade, apoi facem proba
de coacere , scoate dám la rácit complect, íntre timp pregátim umplutura,
-curátám merele le rázálim la amestecám
cu zahárul, scortisoara, zeama de la ½ lámíie, le dám la foc potrivit, timp de
5 minute dupá care adáugám grizul si untul,
apoi mai fierbem 10-12 minute la foc moale mestecínd mereu, dám deoparte
si le lásám sá se ráceascá, táiem coca ín douá vertical ca sá obtinem 2 foi,
apoi asezám foaia de jos pe tava de
prájituri peste care nivelám ¾ din crema de mere peste care presárám 50 gr. din
nuca mácinatá, care o acoperim cu a doua foaie adicá partea de sus a blatului
peste care nivelám crema de mere rámasá si presárám cu nuca mácinatá, apoi dám
la rece 1-2 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, dupá care feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése