2017. február 23., csütörtök

Varză creaţă gratinată.

                   
                                   
    Varză creaţă gratinată
                     ingrediente / 6 portii
-         2 buc. varzá creatá márime mijlocie
-         3 cuburi concentrat  supá carne
-         1 ceapá mare
-         1 ardei kalifornia
-         1 linguritá boia ardei dulce
-         600 gr. carne tocatá
-         300 gr. piept de porc afumat
-         150 gr. orez
-         1 ling.vegeta
-         1 linguritá sare
-         1 linguritá piper
-         1 linguritá mághiran
-         1 linguritá chimen mácinat
-         1 ling.pasá ardei kapia
-         400 ml smíntíná grasá
modul d epreaprare

                       -tocám ceapa márunt si ardeiul le  prájim ín 5 linguri ulei, presárám cu boai de ardei dulce si adáugám imediat carenea tocatá, ínnábusim cíteva minute, presárám cu vegeta, adáugám 200 ml apá si fierbem píná scade toatá apa si carnea sfíráie ín cratitá,, condimentám cu mághiran, piper, chimen, api dám deoparte, íntre timp fierbem din cuburile concentrat supá 3 litri supá ín care fierbem varza creatá táiatá ín 4-6 , timp de 10 minute , dupá care o strecurám ff binde supá, píná varza se scurge de supá,, íntr-o cratitá íncingem 3 linguri ulei , prájim putin orezul, care íl stingem cu 300 ml apá , íl fierbem la foc aspru píná ce orezul ea toatá apa, si rámíne numai bobul,  acoperim cratita cu capacul si lásám 10-15 minute, dupá care adáugám orezul la carnea tocatá, omogenizám bine, asezonám  de condimente, apoi  un  vas termorezistent  sau o tavá de fripturi ungem bine cu unturá de porc, ímpártim varza creatá fiartá ín douá, acoperim fundul vasului cu varza, peste care nivelám umplutura de carne tocatá, care vine acoperitá cu varza rámasá, peste care nivelám 300 ml smíntíná grasá, dupá care dám vasul la cuptor la 160-170 grade timp de 25 minute, scoatem de la cuptor o táiem ín cuburi si servim cu smíntíná , ínsá se mai poate presára  si cu cascaval rázálit dupá preferintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése