Cozonaci
în două culori.
aluatul:
-
600 gr. fáiná 000
-
25 gr. drojdie proaspátá
-
100 ml lapte de vacá
-
200 ml iaurt natur
-
1 ou
-
50 gr. unt sau margariná rama
-
1 linguritá sare
-
100 gr. zahár tos
-
1 lámíie
-
10 gr. zahár vanilie
-
3 ling. cacao olandezá
-
4 ling. apá
-
1 ou pentru uns
modul
de preparare
-pentru ínceput punem drojdia la crescut ín 100 ml lapte si 1 lingurá
zahár dezmortite, íntre timp cernem fáina íntr-un lighean mai adínc, adáugám
sarea , coaja de lámíie , zahárul, amestecám bine, adáugám drojdia decum
crescutá, oul si íncepem frámíntatul adáugínd alternativ unutul topit la
temperatura camerei, si iaurtul, apoi frámíntám bine píná alautul íncepe sá
facá básicute, dupá care ímpártim aluatul ín 2 párti, dizolvám cacaoa ín cele 4
linguri de apá cáldutá, si adáugám compozitia la o parte din aluat, care o
frámíntám bine ímpreuná , apoi dám la dospit amíndouá párti de alaut la loc
ferit de curenti si cáldut timp de o orá, ínvelit cu prosop de bucátárie, dupá
ce aluautl sea dublat volumul, íntindem o foaie din aluatul galben, apoi
íntindem celeltá foaie din aluautl cu cacao de aceasi márime ca cea galbená ,
suprapunem foaia de cacao peste cea galbená si rulám ín formá de ruladá cít se
poate de stríns, apoi asezám rulada ín tava de copt unsá bine si tapetatá cu
hírtie de copt, apoi procedám la fel si cu alautul rámas, mai facem o suciturá,
o asezám língá cea dintíi, apoi batem bine cu putin zahár oul ráma si ungem cozonacii
dupá care íi dám din nou la dospit ín tavá la loc cáldut si ferit de curentii
de aer, timp de 30 minute, timp ín care mai ungem cozonacii de 2 ori, cínd
cozonacii seau dublat volumul si ín tavá íi dám la cuptorul preíncálzit la 160
grade timp de 30 minute dupá care dacá este nevoie acoperim cázonacii cu folie
de aluminiu alimentará si mai coacem íncá 10 minute , scoatem tava din cuptor,
scoatem cozonacii din tavá negresit pe un grátar si íi dám la rácit dupá care
feliem si servim.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése