2017. február 19., vasárnap

Cozonaci în două culori.

                                                         

                                                                            

Cozonaci  în două culori.
   aluatul:
-         600 gr. fáiná 000
-         25 gr. drojdie proaspátá
-         100 ml lapte de vacá
-         200 ml iaurt natur
-         1 ou
-         50 gr. unt sau margariná rama
-         1 linguritá sare
-         100 gr. zahár tos
-         1 lámíie
-         10 gr. zahár vanilie
-         3 ling. cacao olandezá
-         4 ling. apá
-         1 ou pentru uns
modul de preparare

                         -pentru ínceput punem drojdia la crescut ín 100 ml lapte si 1 lingurá zahár dezmortite, íntre timp cernem fáina íntr-un lighean mai adínc, adáugám sarea , coaja de lámíie , zahárul, amestecám bine, adáugám drojdia decum crescutá, oul si íncepem frámíntatul adáugínd alternativ unutul topit la temperatura camerei, si iaurtul, apoi frámíntám bine píná alautul íncepe sá facá básicute, dupá care ímpártim aluatul ín 2 párti, dizolvám cacaoa ín cele 4 linguri de apá cáldutá, si adáugám compozitia la o parte din aluat, care o frámíntám bine ímpreuná , apoi dám la dospit amíndouá párti de alaut la loc ferit de curenti si cáldut timp de o orá, ínvelit cu prosop de bucátárie, dupá ce aluautl sea dublat volumul, íntindem o foaie din aluatul galben, apoi íntindem celeltá foaie din aluautl cu cacao de aceasi márime ca cea galbená , suprapunem foaia de cacao peste cea galbená si rulám ín formá de ruladá cít se poate de stríns, apoi asezám rulada ín tava de copt unsá bine si tapetatá cu hírtie de copt, apoi procedám la fel si cu alautul rámas, mai facem o suciturá, o asezám língá cea dintíi, apoi batem bine cu putin zahár oul ráma si ungem cozonacii dupá care íi dám din nou la dospit ín tavá la loc cáldut si ferit de curentii de aer, timp de 30 minute, timp ín care mai ungem cozonacii de 2 ori, cínd cozonacii seau dublat volumul si ín tavá íi dám la cuptorul preíncálzit la 160 grade timp de 30 minute dupá care dacá este nevoie acoperim cázonacii cu folie de aluminiu alimentará si mai coacem íncá 10 minute , scoatem tava din cuptor, scoatem cozonacii din tavá negresit pe un grátar si íi dám la rácit dupá care feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése