Gáluste
cu cápsuni
ingrediente:
§
- 50 g unt
§
- 1 ling. unturá gíscá
§
- 3 ouá
§
- 10 cápsuni mari
§
- 1 cartof mare fiert si
pisat
§
- 150 gr. brínzá ricotta
§
- 300 gr. fáiná
§
- 150 gr. zahár
§
- 1 vírf cutzit scortzisoará
§
- 200 gr. pesmet
§
- 1 dl ulei
Mod de preparare:
-pentru ínceput se prájeste pesmetul
ín ulei, íntr-o cratitzá cu pereti ínaltzi se pune apá cu sare la fiert, cca 3
litri,
-íntr-un bol se amestecá ouále, fáina,
untul, brínza, untura de gíscá si cartoful fiert bine pisat, frámíntám
un alaut bun pentru íntins, dacá ni se pare prea moale, evident mai adáugám
fáiná píná vom obtzine un alaut bun pentru íntins, aluatul se taie ín pátrate
de aprox 4-6 cm ,
se pune pe fiecare pátrar cápsuna si se formeazá bile, operatzia se repetá píná
la terminarea aluatului, cínd apa dá ín clocot se slobod bilutzele de alaut ín
apá, se fierb píná vin la suprafatza apei plus 3 minute,
se scot din apá, se táválesc prin
pesmetul amestecat cu scortzisoará, se servesc calde presárate cu zahár sau
sirop de cápsuni, un deliciu.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése