Langoş
special.
umplutura:
-
3 ling. ulei de másline
-
600 gr. piept curcan dezosat
-
1 linguriţă sare
-
1 ling. vegeta
-
1 vírf cutit piper alb
-
1 linguritá chimen mácinat
-
1 linguritá mághiran
-
1 ling. mare muştar
-
2 cepe
-
3 cátei de usturoi
-
100 ml suc de rosii
-
1 linguriţă boia ardei dulce
-
100 ml apá
aluatul:
-
550 gr. cartofi curátati
-
150 gr. fáiná albá
-
2 ouá
-
1 linguritá sare
-
1 vírf cutit piper alb
-
2 cátei de usturoi
-
1 linguritá vegeta
-
150 gr. cascaval rázálit
-
200 ml ulei pentru copt
Modul de preparare:
umplutura: -táiem pieptul de curcan ín
cuburi, íl presárám cu vegeta, chimen, sare , mághiran, íl amestecám bine cu
uleiul, íl dám la tigaie si-l prájim píná carnea se albeste, apoi adáugám
mustarul, mai ínvírtim de cíteva ori si dám deoparte, apoi ín 2 linguri ulei
prájim ceapa, adáugám usturoiul pisat, mestecám bine, presárám cu boia de ardei
dulce, si stingem cu sucul de rosii cu care ínnábusim cíteva minute, apoi
adáugám si carnea, dacá ni se pare prea omogená, adáugám si apa, dacá este
nevoie, potrivim de condimente , sare,
piper, vegeta, cínd a scázut índeajuns ca sá obtinem un sos mai vírtos, dám
deoapate píná pregátim langoşul, si anume,,,
aluatul: -batem ouále spumá cu
putiná sare si 3 linguri ulei, apoi ín oul bátut rázálim cartofii pe rázátoarea
de mere, mestecínd continuu ca sá nu se
ínnegreascá cartofii, apoi adáugám fáina , usturoiul pisat , piperul,
vegeta, omogenizám bine, dupá care
íncingem tigaia unsá bine cu ulei, ínpártim compozitia ín 6 párti si coacem 6
langoşe , ímpártim si umplutura ín 6 párti, pe fiecare langos asa pe jumátate
punem cíte o portie de umpluturá, presárám cu cascaval , ímpáturim ín douá
langoşul, íl apásám putin, , asezám pe farfurie o frunzá de salatá verde, unde
punem plácinta peste care mai presárám putin cascaval rázálit, dupá care servim
caldá cu salatá din verdeturi, adevárat deliciu.!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése