Ardei
umpluti la cuptor
ingrediente
- 300 gr de carne tocatá
- 3 ouá,
- 10 ardei
- 6 rosii mari,
- vegeta dupá gust
- piper dupá gust
- 3 lingurite pastá de rosii
- 1 ceapá
- 100 gr bacon
- 6 linguri de ulei
- 150 gr orez
- 1 vírf de cutit boia de ardei dulce
- 1 linguritá pastá de ardei capia
- 1 legáturá frunze de teliná
- 5 cátei de usturoi
- 1 legáturá frunze de pátrunjel
mode de preparare
íntr-o tigaie íncingem ulei, prájim beconul ,
adáugám ceapa táiatá márunt , o cálim putin , punem orezul íl cálim putin, apoi
adáugám 150 ml apá fierbinte , si fierbem píná ce apa scade ín totalitate sá
rámína orezul uscat , lásám sá se ráceascá, íntre timp scobim ardeiul , apoi
amestecám bine orezul cálit cu carnea tocatá, ouále, teliná táiatá márunt ,
vegeta si piper dupá gust, si trecem la umplerea ardeilor cu acestá compozitie,
si íi asezám íntr-o tavá mare de fripturá,unul língá altul ,,táiem rosiile
bucáti mari , pesárám cu vegeta , piper , cátei de usturoi ,1 dl de apá si turnám peste ardeiul aranjat ín tava de
fripturi , acoperim cu folie alimentará
dám la cuptor pentru 15 minute , íntre timp facem un sos din 1 lingurá
de fáiná , 3 linguri de ulei, prájim fáina
ín ulei , adáugám boia de ardei , pasta de ardei capia , stingem cu
pasta de rosii dizolvatá ín 2
dl de apá , si turnám peste ardeiul din cuptor, mai dám la cuptor pentru íncá 15 minute , scoatem din cuptor si
servit
cu verdeatá tocatá proaspát si cu smíntíná.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése