2014. április 28., hétfő

Specialitate din cornuri cu mac.

                        

Specialitate din cornuri cu mac,
      sau ”guba”

ingrediente/ 4 portii
    -   10 cornuri simple
-       150 gr mac mácinat
-       200 gr zahár
-       4 vanilii
-       4 ouá
-       50 gr stafide
-       100 gr unt
-       0, 75 l lapte
-       5 linguri biscuiti mácinati
-       coaja de la o lámíie

Modul de preparare

Cornurile le táiem ín rondele groase , si le lásám de azi pe míine la uscat,,,
Punem laptele la fiert cu zahárul si untul , separám ouále,  iar  gálbenusurile le frecám spumá cu zahárul si vanilia, cínd laptele fierbe  , usurel, cu un polonic adáugám cíteva polonicuri din laptele ín clocot peste gálbenusurile frecate, mestecínt continuu, apoi usurel adáugám toatá compozitia la laptele ín clocot, si  amestecínd  mereu   dám cíteva clocote ímpreuná cu gálbenusurile,, luám compozitia de pe foc, si o lásám la rácit putin,
     -mácinám macul si íl amestecám bine cu coaja de la o lámíie , si 3 linguri de zahár praf

dupá ce compozitia de lapte  sa  rácorit putin , íncepem sá ímbibám feliile de cornuri, ín aceastá compozitie, avínd grijá sá nu le tinem prea mult, ca sá nu ea prea mult din compozitia de lapte,,  luám un vas de ”yena” , sau o tavá normalá,  o tepetám cu biscutul mácinat,, si punem un rínd de cornuri ímbibate  la fundul vasului sau a távii, apoi íl acoperim cu un rínd de mac, peste care presárám stafide dupá preferintá,, apoi continuá cu cornuri ímbibate, { ínmuiate } ín compozitia de lapte cu gálbenus de ou,,asa  continuám etajarea píná se terminá ingredientele, , dacá rámíne compozitie de lapte, turnám pedeasupra si dám la cuptorul íncálzit ín prealabil,,la foc mai potolit,,,íntre timp batem albusurile spumá cu  2 vanilii, si 3 linguri de zahár,, i-ar cínd guba íncepe sá se rumeneascá, o scoatem din cuptor, si  íntimdem peste ea, albusurile,, si mai dám la cuptor píná albusul ea culoarea alunei , pedeasupra,,, atunci este gata,, servim ín stare caldá  sau   rece,,,,  asa simplu , sau  : cu glazurá de ciocolatá ,   eventual  sos de vanile.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése