Ouá umplute
   Ingrediente/
6 portii
-        
10 ouá
-        
100 gr unt
-        
100 gr cascaval
-        
100 gr. másline verzi
-        
100 gr. suncá presatá
-        
50 gr. pastá peste-sardela
-        
5 fire cozi de ceapá verde
-        
1 már mare
-        
1 lingurá otzet din vin alb amestecat cu 1 dl  apá
-        
1 linguritá mustar
-        
1 dl  ulei
-        
1 legáturá ceapá ”snidling”
-        
1 vírf cutit piper 
-        
5 bucáti rosii tari
-        
1 ardei kalifornia ,verde
-        
1 legárutá pátrunjel verde
-        
1 dl  friscá
pentru ornat 12 bucáti rosii koktail si un castravete lung
foarte subtire
Modul de
preparare
    -fierbem ouále tari,
le curátám de coajá si le táiem ín douá pe lung, 
    -cascavalul íl
rázálim, sunca o táiem foarte márunt, máslinele , ceapa verde , ”snidlingul” ,
ardeiul rosu , pátrunjeleul verde le tocám, 
    -din cascavalul
rázálit punem putin laoparte pentru ornat , iar restul íl frecám bine cu 50 gr.
unt , máslinele tocate si ”snidlingul” { adicá cozi de ceapá baby } din aceastá
pastá  facem 6 bilutze si umplem 6
jumátáti de ouá,
     -din sunca
tocatá márunt punem putiná laoparte pentru ornat si restul o frecám cu 50 gr.
unt si o linguritá de pátrunjel tocat , facem din pastá 6 bilute si umplem cu
ele 6 albusuri de ou, 
    -4 gálbenusuri
de ou fierte frecám cu 50 gr. unt si pasta de peste-sardelá , facem 6 bilute
din compozitie si umplem 6 albusuri de ou,
     Maionezá:
          -pisám
bine cele 6 gálbenuse de ou, rázálim peste ele 1 már mare, adáugám 1 dl  apá,1 lingurá otzet din
vin alb , presárám cu  rotite de ceapá
verde , dar numai  partea  albá a cepei nu si verdeata, si le fierbem
ímpreuná 5 minute, mestecínd íncontinuu, cu teleul ca sá nu se adune
gálbenusurile la foc, apoi le rácim complect, mestecínd continuu, dupá care
íncepem sá adáugám 1 dl 
ulei ín jet subtire, frecínd mereu, píná la íncorporarea uleiului ín totalitate
si vom obtine un sos de maionezá condimentatá foarte gustoasá,adáugám 1 lingurá
mustar si 1 vírf cutit piper, apoi trecem la ansamblarea ouálor, si anume:
   -pe platoul
pentru ouá umplute punem un strat nu prea gros din sosul de maionezá obtinutá ,
asezám ouále umplute pe platou dupá plac si gust, apoi peste fiecare umpluturá
punem cíte o lingurá sos de maionezá si ornamentám , 
  -peste ouále
umplute cu cremá de cascaval presárám cascaval rázálit si facem o floare
dintr-o rosie micá,-  
  -peste ouále
umplute cu cremá de suncá , presárám suncá táiatá ín ”julien” si cíte o floare
de castaveti ,  
  -peste ouále umplute cu sardelá presárám ardei
kalifornia si”snidling” tocat márunt si punem cíte o rosie micutá”koctail”,
apoi dacá mai  rámíne din maionezá o
ímpártim roatá íntre ouá pe platou si ornamentám cu felii de rosii si ardei
kalifornia táiati ín lung sau cuburi, fiecare dupá plac si fantezie.

 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése