2014. április 20., vasárnap

Kabanos ímpletit.

                 

Kabanos ímpletit

Aluatul:
-         2 dl lapte
-         1 linguritzá sare
-         1 dl ulei
-         1 ou
-         500 gr. fáiná
-         1 lingurá zahár
-         30 gr. drojdie
300 gr círnati kabanos, pentru uns coca,1 ou , 1 linguritzá zahár, 1 linguritzá smíntíná

Modul de preparare

       - punem drojdia la dospit ín 1 dl lapte, 1 lingurá zahár, apoi punem fáina pe masa de lucru , facem ín mijoc un cuib, punem drojdia dospitá, adáugám oul, sarea si íncepem frámíntatul, si putin cíte putin adáugám uleiul ín timpul frámíntatului, si lapte cít cuprinde pentru a obtine o cocá molcutzá elasticá, care o frámíntám píná face básici, apoi o punem íntr-un vas de plastic, si o dám la dospit, píná se va dubla volumul aluatului, dacá frámíntám cu robotul, procedura de frámíntare rámíne aceeasi, deci, dupá ce volumul alautului sa dublat, punem alautul pe masá, íl ímpártim ín 6 párti egale, facem 6 scorzi a cíte circa 30-40 cm bucata , apoi íncepem ímpletitul ín 3 , círnatzul íl táiem ín bucáti de cíte circa 5-6 cm, si la fiecare ímpletiturá asezám cíte o bucatá de círnatz, íl prindem ín aluat, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi asezám ímpletiturile ín tava unsá cu unt si presáratá cu fáiná, ungem cu ou bátut cu zahár si smíntíná, dupá care  le punem  la odihná íncá 20-30 minute íntr-un loc cáldutz, íntre timp mai ungem cu ou de cíteva ori,dupá care dám la cuptor la foc potolit circa 30-35 minute, dupá care facem proba de coacere, scoatem  din tavá pe masa de lucru si ínvelim cu un prosop de bucátárie píná se rácesc,  dacá dorim sá íi consumám calzi íl lásám acoperiti 10 minute, dupá care se consumá, ínsá reci sau calzi sínt deopotrivá de gustosi,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése