2014. április 24., csütörtök

Ruladá cu puire de castane.


Ruladá cu piure de castane

 Piscotul:

   - 5 ouá 

   - 5 linguri de zahár 

   - 5 linguri de fainá 

   - 5 linguri de apá

   - 1 lámíie

   - 1 linguritzá mocca bicarbonat

   - 2 plicuri vanilie

  Crema: 

   - 2 pachet piure de castane
   - 250 gr.  friscá pentru bátut
   - 150 gr.  ciocolatá ptr rázuit

Ptr. ornat:
   - 250 ml friscá
   - 2 plicuri íntáritor ptr. friscá

Modul de preparare

    -Separám ouále si gálbenusurile le amestecám cu apa , albusurile le batem spumá  si treptat adáugám zahárul, bicarbonatul stins cu zeama de la lámíie, coaja de lámíie  si batem mai departe píná obtinem o spumá omogená tare. Adáugám gálbenusurile si batem mai departe, apoi adáugám  fáina si  amestecám usurel cu spatula sau lingurá de lemn .
    -turnám compozitia íntr-o tavá pregátitá ín prealabil si cáptusitá cu hírtie de copt, o dám la cuptor timp de
aprox. 20-25 min. cínd este gata o rásturnám peste un prosop de bucátárie ud si stors bine , tragem hírita de copt jos, táiem marginile pe toate 4 laturile si rulám ímpreuná cu prosopul ín formá de cilindru, lásám cíteva secunde, apoi desfacem prosopul, íl scoatem din piscot, si ínvírtim piscotul ín formá de  cilindru  ín hírtia de copt índepártatá anterior de pe blat ínvírtim ínapoi prosopul umed peste hírtia de copt,, apoi punem sá se ráceascá .
  -pregátim  umplutura: batem frisca spumá la care adáugám treptat piureul de castane, iar  la sfírsit   ciocolata  rázuitá. Batem  si frisca pt. decor spumá cu íntaritorul de friscá.
   -desfacem usurel cu grijá rulada , si o  umplem cu crema, o rulám la loc si o ímbrácám ín friscá , si ornám cu ciocolatá rázuitá íi mai spunem si span de ciocolatá ,apoi o dám la rece pentru 1-1,5 ore si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése