2014. április 11., péntek

Ouá umplute"a la Strasbourg".

             

Ouá umplute ”a la Strasbourg

  Ingrediente/ 4 portii
-         6 ouá
-         100 gr unt
-         150 gr. pateu de ficat
-         1 linguritá vegeta
-         1 linguritá pastá de ardei
-         1 legáturá ceapá ”snidling”
-         1 ardei kalifornia rosu
-         12 bucáti rosii ”coctail”
-         1 cápátíná salatá verde

Modul de preparare
          -fierbem ouále tare, le curátám de coajá le táiem ín douá dea lungul , gálbenusele le punem íntr-un caston mai adínc, albusurile le asezám pe tavá,
         -untul íl lásám mai mult timp la temperatura bucátáriei pentru a se ínmuia, apoi pisám bine gálbenusurile de ou, adáugám untul , pateul de fiat, ceapa ”snidling” tocatá márunt, piper si vegeta, apoi dám la robot pentru a obtine  cremá , gustám si dacá e nevoie mai condimentám cu vegeta si piper, apoi trecem la asamblarea platoului,
        -asezám frunzele de salatá pe platoul pentru ouá, másurám din cremá ín sacul de spumá, dacá nu avem sac de spumá folosim linguritzá,  umplem fiecare jumátate de ou si le asezám frumos pe salata de pe platou, fiecare dupá plac si fantezie, apoi trecem la ornat ouále,,
      -dacá nu avem sac de spumá , nivelám frumos crema de ficat ín ou, apoi cu o furculitá tragem peste cremá cu grijá , lásínd modele  ín cremá, dupá care aplicám íntre ouá cíte o floare din rosia ”coctail” care sínt ff.  mici ínsá numai bune pentru  ornat, apoi pe fiecare ou aplicám cíte un pátrátel din ardeiul kalifornia, cíte o frunzulitá de busuioc si presárám cu cíteva fire de ”snidling”tocat,

          -este un aperitiv minunat pentru o masá festivá, sau de sárbátoare.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése